Vad är ett SSL-certifikat för flera domäner?

Ett UCC-certifikat är ett SSL-certifikat som skyddar flera domännamn och flera värdnamn inom ett domännamn. Med ett UCC kan du säkra ett primärt domännamn och upp till 99 ytterligare alternativa namn för certifikatmottagare i ett enstaka certifikat. UCC-certifikat är idealiska för Microsoft® Exchange Server 2007, Exchange Server 2010 och Microsoft Live® Communications Server.

UCC-certifikat är kompatibla med delade värdtjänster. Webbplatsens sigill och certifikatets "Utfärdat till"-uppgifter anger endast det primära domännamnet. Observera att eventuella sekundära värdtjänstkonton anges också i certifikatet, så om du inte vill att webbplatser ska framstå som anslutna till varandra bör du inte använda den här typen av certifikat.

Det går inte att uppgradera ett UCC-certifikat så att det inkluderar fler namn. Om du har köpt UCC-certifikatet med upp till fem domännamn behöver du köpa ett nytt certifikat för att kunna lägga till ett domännamn.