Vad är e-postrubriker?

Alla e-postmeddelanden innehåller en textruta högst upp som kallas för en rubrik. Rubriken innehåller information om meddelandet, inklusive avsändarens uppgifter, mottagarens uppgifter, servrarna som hanterade meddelandet när det skickades från avsändaren till mottagaren, etc. Många e-postklienter visar dock inte rubrikinformation som standard.

Visa hela sidrubriken med olika e-postklienter:

Outlook 2010

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Gå till menyn File (Arkiv) och markera Info (Information).
  3. Klicka på Properties (Egenskaper).

Outlook 2007 eller äldre

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Gå till menyn View (Visa) och markera Options (Alternativ).

Rubrikerna visas i fältet Message Options (Internetrubriker) i fönstret Internet Headers (Meddelandealternativ).

Outlook Express

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Gå till menyn File (Arkiv) och markera Egenskaper.
  3. Gå till fliken Details (Information) i fönstret Message Properties (Meddelandeegenskaper).

Rubrikerna visas i fältet Internet Headers for this Message (Internethuvuden för det här meddelandet).

Komma åt Outlook Web

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. I menyn Textikon (Fler åtgärder), markera Visa meddelandedetaljer.

Huvud-info visas i fönstret Meddelandedetaljer.

Windows Live Hotmail

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Klicka på "..." på menyraden och välj View Message Source (Visa meddelandets källa).
  3. Kopiera och klistra in hela innehållet i Anteckningar och spara det som en TXT-fil.

Eudora

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Klicka på rubrikikonen i verktygsfältet för meddelandet så visas rubrikinformationen.

Rubrikerna visas högst upp i e-postmeddelandet.

Netscape

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Gå till menyn View (Visa) och markera Options (Alternativ).

Rubrikerna visas högst upp i e-postmeddelandet.

Webbaserad e-post

1. Öppna meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Gå till listrutan Fler åtgärder, markera Visa fullständigt huvud och klicka sedan på Tillämpa.

E-postmeddelandet skickas automatiskt som en .EML-bilaga.

Apple Mail

1. Välj meddelandet som du vill visa rubrikinformationen för.
  2. Gå till menyn View (Visa), välj Messages (Meddelanden) och välj sedan Long Headers (Långa rubriker).

Rubrikerna visas högst upp i e-postmeddelandet.