Utför en traceroute i macOS

Använd Terminal för att utför en traceroute om du använder macOS X.

1. Starta Terminal (gå till mappen för Program och sedan Verktyg).
  2. I Terminal-fönstret anger du traceroute cooltexempel.com, där cooltexempel.com är domänen (plus dess suffix, till exempel .com) som du vill spåra.
  3. Tryck på Retur. Spårningsvägen visas i Terminal-fönstret. Spårningsvägen är slutförd när du kan se namnet på din Mac (till exempel ”My-MacBook”) i slutet av den numrerade listan.
  4. Välj resultaten och högerklicka och markera Kopiera eller tryck på COMMAND+C för att kopiera texten.
  5. Klistra in texten i en textredigerare (till exempel TextEdit) och spara filen.