Utföra en traceroute i Mac OS X

Om du använder Mac® OS X kan du köra tracerouten med användning av nätverksverktyget som ingår i Mac OS X.

Så utför du en traceroute i Mac OS X

1. Starta nätverksverktyget.

Du kan göra detta med Mac OS X Spotlight genom att skriva Nätverksverktyg och sedan klicka på Toppträff.

2. Klicka på Traceroute.
  3. Ange domännamnet för vilket du vill utföra en traceroute:
    • t.ex. - email.coolexample.com
  4. Klicka på Trace.
  5. Välj resultaten och högerklicka och markera Kopiera eller tryck på COMMAND+C för att kopiera texten.
  6. Klistra in texten i en textredigerare (TextEdit etc.) och spara filen.