Uppdatera WordPress-anslutningssträngar

WordPress använder anslutningssträngar för att veta vilken databas du ska ansluta till. När din webbplats inte är ansluten till din databas visas meddelandet "Fel vid upprättande av en databasanslutning". Lös problemet genom att uppdatera anslutningssträngarna på din WordPress-webbplats.

Obligatoriskt: Du behöver följande för att slutföra alla steg i den här artikeln:
  • En FTP-app för att öppna och redigera dina webbplatsfiler. Det finns många FTP-appar från tredje part tillgängliga, vi rekommenderar Filezilla FTP-appen .
  • En textredigerare för att göra nödvändiga ändringar i WordPress-filer. Det finns många externa textredigerare, vi rekommenderar Notepad ++ . Redigera inte filer med ett ordbehandlingsprogram som Microsoft Word.
  • Databasnamnet, användarnamnet, lösenordet och värdnamnet för din WordPress-webbplats. Hitta dessa detaljer för din plan ( cPanel / Plesk / Hanterad WordPress ). Om du använder cPanel eller Plesk måste du återställa och använda ett nytt lösenord.
Varning: Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du utför någon felsökning.
  1. Logga in på phpMyAdmin.
  2. I phpMyAdmin, i den vänstra menyn, väljer du namnet på den databas som din webbplats använder.
  3. Notera databasprefixet. Databasprefixet läggs till i tabellnamnen (om du till exempel ser följande databastabeller: wp_3f_options, wp_3f_ posts, wp_3f_postmeta etc.) är ditt databasprefix wp_3f_).
  4. Anslut till ditt värdkonto med FTP . Leta reda på och öppna mappen där din WordPress-webbplats finns.
  5. I filen wp-config.php letar du upp det avsnitt som ser ut så här:
    / ** Namnet på databasen för WordPress * / define ('DB_NAME', ' yourdatabasename '); / ** MySQL-databas-användarnamn * / define ('DB_USER', ' yourusername '); / ** MySQL-databaslösenord * / define ('DB_PASSWORD', ' yourpassword '); / ** MySQL-värdnamn * / define ('DB_HOST', ' yourhostname '); $ table_prefix = ' yourtableprefix ';
  6. Kontrollera om informationen i den här filen matchar den databasinformation som du hittade tidigare.
    • yourdatabasename: Ersätt detta med ditt MySQL-databasnamn.
    • yourusername: Ersätt detta med ditt MySQL-användarnamn.
    • ditt lösenord: Ersätt detta med ditt MySQL-lösenord.
    • yourhostname: Ersätt detta med ditt MySQL-värdnamn.
    • yourtableprefix: Ersätt detta med ditt Table Prefix.

OBS! Om någon information i filen wp-config.php inte stämmer överens med din databasinformation, uppdatera sedan filen med rätt information.

7. Spara den uppdaterade filen.
  8. Besök din webbplats i en webbläsare med privat surfläge ( Chrome / Firefox / Edge ) för att verifiera att den är tillbaka online.