Testa om det finns anslutningsproblem i Outlook

Du kan ha ett anslutningsproblem om du har problem med att använda ditt Microsoft 365 från GoDaddy-konto.

OBS! Om du får ett felmeddelande "Åtgärden kan inte slutföras. Anslutningen till Microsoft Exchange är otillgänglig. Outlook måste vara online eller ansluten för att slutföra åtgärden", försök att följa dessa steg innan du testar anslutningen.

Du kan kontrollera detta med ett av Microsofts anslutningstester, som bekräftar anslutningen mellan ditt Microsoft 365-konto, Autodiscover och installationsprocessen. Om detta test klarar kan det finnas problem med din enhet eller externa anslutning. Om testet misslyckas kan det vara ett tecken på problem.

Välj lämplig flik baserat på din enhet.

Obligatoriskt: Innan du fortsätter, kontrollera följande:
  1. Se till att nödvändiga DNS-poster för Microsoft 365 finns i din domäns zonfil . Observera att endast en autodiscover CNAME kan finnas i domänens zonfil.
  2. Bekräfta att din enhet uppfyller minimikraven för system i Microsoft 365-prenumerationsplaner.
  1. Gå till Outlook Connectivity -testet.
  2. Ange din Microsoft 365-e- postadress .
  3. Under Autentiseringstyp väljer du Modern autentisering (OAuth) .
  4. Välj Logga in bredvid autentiseringsuppgifter för modern autentisering (OAuth) . Du måste ange din e-postadress och ditt lösenord.
  5. Välj Använd automatisk upptäckt för att upptäcka serverinställningar .
  6. Under Tjänsteurval väljer du Office 365 (standard) .
  7. Under Verifiering , slutför CAPTCHA och välj sedan Verifiera . Du får en bekräftelse på att du har verifierats under resten av webbläsarsessionen.
  8. Under Meddelande markerar du kryssrutan för att bekräfta att du förstår och godkänner användaravtalet.
  9. Välj Utför test . Outlook-anslutningstestet körs och då visas ett testsvar.
Obligatoriskt: Innan du fortsätter, kontrollera följande:
  1. Se till att nödvändiga DNS-poster för Microsoft 365 finns i din domäns zonfil . Observera att endast en autodiscover CNAME kan finnas i domänens zonfil.
  2. Bekräfta att din enhet uppfyller minimikraven under "Mobilappar".
  1. Gå till Exchange ActiveSync -testet.
  2. Välj Använd automatisk upptäckt för att upptäcka serverinställningar .
  3. Ange din e-postadress .
  4. Under Autentiseringstyp väljer du Modern autentisering (OAuth) .
  5. Välj Logga in och ange din e-postadress och lösenord.
  6. Markera kryssrutan bredvid Ignorera tillit för SSL .
  7. Under Tjänsteurval väljer du Office 365 (standard) .
  8. Under Verifiering , slutför CAPTCHA och välj sedan Verifiera . Du får en bekräftelse på att du har verifierats under resten av webbläsarsessionen.
  9. Under Meddelande markerar du kryssrutan för att bekräfta att du förstår och godkänner användaravtalet.
  10. Välj Utför test . Outlook-anslutningstestet körs och då visas ett testsvar.

Möjliga testresultat och nästa steg

Några vanliga testsvar är:

• Framgång : Anslutningstestet slutfördes eller med varningar.
  • Fel : Anslutningstestet misslyckades.

Välj lämplig flik baserat på dina testresultat.

Om testsvaret lyckas använder du Microsoft Support and Recovery Assistant (SARA) för att konfigurera Outlook. Observera att SARA-verktyget endast är avsett för Windows-enheter.

Om du inte använder en Windows-enhet eller fortfarande har problem med ditt Microsoft 365-konto efter att du försökt använda SARA, spara dina testresultat för anslutning (i det övre högra hörnet väljer duDet här är ikonen Spara som HTML. Spara som HTML ) och nå vår GoDaddy-guider .

Om ditt test misslyckas väljer du Teststeg för att utöka testresultaten.

• Om en CNAME-post för automatisk upptäckt inte hittades, se till att du konfigurerade ditt konto för mer än 24 timmar sedan. Det tar tid för Autodiscover att installera på Microsofts system.
    OBS! Endast en CNAME för automatisk upptäckt kan finnas i din domäns zonfil.
  • Om det finns nätverksproblem, som säkerhetsprogram som stör testanslutningen, inaktiverar du brandväggar och antivirusprogram tillfälligt och kör testet igen.
    Varning: Var försiktig när du inaktiverar brandväggar och antivirusprogram. Vår GoDaddy-guider kan inte hjälpa dig att lösa några nätverksproblem. Se vårt supportförklaring .
  • Om du har en föråldrad programversion kan du testa att ladda ner de senaste apparna för stationära datorer , Android eller iPhone eller iPad .
  • Se till att ditt lösenord är korrekt eller prova att ändra ditt lösenord .

När du har gått igenom dessa möjliga problem kan du prova testet igen. Om det fortsätter att misslyckas sparar du dina testresultat för anslutning (i det övre högra hörnet väljer duDet här är ikonen Spara som HTML. Spara som HTML ) och nå vår GoDaddy-guider .