Gå direkt till huvudinnehållet

Workspace Email Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Ta bort e-post från din inkorg

När du inte längre vill lagra e-postmeddelanden i Workspace-webbmejl kan du ta bort eller rensa dem. Om du tar bort e-postmeddelanden flyttas de till din papperskorg . Om du rensar e-postmeddelanden tas de permanent bort från ditt Workspace Webmail-konto.

Stegen för att ta bort eller rensa e-postmeddelanden varierar beroende på om du använder den uppdaterade vyn eller klassiska vyn. ( Hur vet jag vilken vy jag använder? )

Uppdaterad vy

  1. Logga in på ditt Workspace Email-konto. ( Behöver du hjälp med att logga in? )
  2. Välj de e-postmeddelanden som du vill ta bort eller rensa, eller klicka på Välj alla för att markera alla e-postmeddelanden i den aktuella mappen.
    Välj e-post
  3. Ta bort eller rensa valda e-postmeddelanden:
    • Om du vill ta bort de markerade e-postmeddelandena klickar du på ikonen Ta bort.
      Ta bort e-post
    • Om du vill rensa de valda e-postmeddelandena klickar du på Mer och väljer sedan Rensa meddelanden på den nedrullningsbara menyn.
      Rensa e-postmeddelanden

Klassisk vy

  • Logga in på ditt Workspace Email-konto, öppna din produkt ( Behöver du hjälp med att logga in? ) Och gör följande:
    • Om du vill ta bort ett e-postmeddelande markerar eller öppnar du det och klickar på Ta bort .
    • För att rensa alla meddelanden i en mapp, högerklicka på mappen och klicka på Rensa meddelanden .
    • Om du vill att meddelanden i en mapp ska rensas automatiskt efter en viss tid, högerklickar du på mappen och klickar på Automatisk rensning .

      OBS! Ställ in automatisk rensning så att Workspace automatiskt rensar e-postmeddelanden från specifika e-postadresser (exempel@coolexample.com) eller domännamn (coolexample.com).

Mer information