Ta bort begränsningar från min Workspace Email för migrering till Microsoft 365

Vi upphör med Workspace Email och släpper inte längre nya funktioner. Vi har inte tagit detta beslut lätt, men för att du ska få bästa möjliga e-postupplevelse rekommenderar vi att du går vidare till Microsoft 365 med de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Du kan dock behöva göra ändringar i dina Workspace Email-konton om vissa begränsningar hindrar oss från att migrera dig till Microsoft 365. Vi vill att din migrering ska gå så smidigt som möjligt, men du måste ta några steg först.

Välj den begränsning som kan gälla för dig för att se dess lösning:

Användare har konfigurerat användare på både Professional Email och Workspace Email i min domän

Om din domän är konfigurerad med både Workspace Email och Professional Email kan vi inte migrera dig till Microsoft 365. Vi stöder inte migreringar från Professional Email och en enda domän kan inte ha vissa användare på Professional Email medan resten migreras från Workspace Email till Microsoft 365.

Exempel: Användare på coolexample.com använder både Workspace Email och Professional Email. jane@coolexample.com använder Workspace Email och john@coolexample.com använder Professional Email.

Du måste migrera alla dina användare till antingen Workspace Email eller Professional Email. Om de flesta användare använder Workspace Email kan det vara enklast att flytta över dina andra användare från Professional Email. Alternativt kan du flytta alla dina Workspace Email-användare till Professional Email om du vill fortsätta använda Professional Email och undvika migrering till Microsoft 365.

Välj lämplig flik baserat på om du vill flytta alla dina användare till Workspace Email eller Professional Email.

För att flytta alla dina Professional Email-användare till Workspace Email måste du säkerhetskopiera data, ta bort varje konto och återskapa dem i Workspace Email.

1. Logga in på E-post och Office-kontrollpanelen (använd ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord).
  2. Granska dina Professional Email-användare. Se till att alla läggs till i Outlook så att du kan följa nästa steg.
  3. För varje Professional Email-användare exporterar du dina meddelanden, kontakter och kalenderhändelser för att skapa en säkerhetskopia.
  4. Ta bort varje användare.
  5. Skapa ett nytt Workspace Email-konto för varje användare.
  6. Importera säkerhetskopian från varje Professional Email-konto till ett nytt Workspace Email-konto.

Alla dina e-postkonton konfigureras på Workspace Email och migreras till Microsoft 365.

För att flytta alla dina Workspace Email-användare till Professional Email måste du säkerhetskopiera data, ta bort varje konto och återskapa dem i Professional Email.

1. Logga in på kontrollcenter för arbetsytor. Använd ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy (Workspace Email-adressen och -lösenordet kommer inte att fungera här).
  2. Granska dina Workspace Email-användare. Se till att alla läggs till i Outlook så att du kan följa nästa steg.
  3. För varje Workspace Email-användare exporterar du dina meddelanden, kontakter och kalenderhändelser för att skapa en säkerhetskopia.
  4. Ta bort varje användare.
  5. Skapa ett nytt Professional Email-konto för varje användare.
  6. Importera säkerhetskopian från varje Workspace Email-konto till ett nytt Professional Email-konto.

Alla dina e-postkonton använder nu Professional Email.

Tillbaka till början

Jag har konfigurerat Workspace Email-användare med en domän som finns i ett annat GoDaddy-konto

Välj lämplig flik baserat på om du äger domänen som är kopplad till dina Workspace Email-användare.

Om du har Workspace Email-användare men inte äger tillhörande domän kan vi inte migrera dem till Microsoft 365. Vi ger dig en Microsoft 365-kredit som du kan använda för att skapa nya användare på en domän som du äger. Oroa dig inte - du kan säkerhetskopiera dina Workspace Email-data och sedan importera den till Microsoft 365.

1. Logga in på kontrollcenter för arbetsytor. Använd ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy (Workspace Email-adressen och -lösenordet kommer inte att fungera här).
  2. Granska dina Workspace Email-konton.
    1. (Valfritt) Ta bort oanvända Workspace Email-konton.
    2. (Valfritt) Om du använder ett konto som arkiv exporterar du dina meddelanden, kontakter och kalenderhändelser för att skapa en säkerhetskopia och tar sedan bort kontot.
  3. Om du fortfarande använder ett Workspace Email-konto och vill använda det med Microsoft 365 exporterar du dina meddelanden, kontakter och kalenderhändelser för att skapa en säkerhetskopia.
    1. När dina Workspace Email-konton har upphört skickar vi dig Microsoft 365-krediter med samma återstående tid som dina Workspace Email-prenumerationer.
    2. När du har fått krediten kan du använda den för att konfigurera nya Microsoft 365-e-postkonton. Kontona måste konfigureras med en domän som du äger. Om du vill konfigurera dina användare på en domän som du äger men som finns i ett annat GoDaddy-konto chatta med våra GoDaddy-guider (välj Kontakta oss i det nedre högra hörnet av sidan från 06:00 till 18:00 MST .
  4. Importera säkerhetskopian från varje Workspace Email-konto till ett nytt Microsoft 365-konto.

När du har importerat dina säkerhetskopior kan du fortsätta använda din e-post med Microsoft 365.

Om du kan komma åt GoDaddy-kontot som äger domänen som är kopplad till dina Workspace Email-användare kan vi migrera dina konton till Microsoft 365. När du har granskat och tagit bort oanvända konton, gör vårt GoDaddy-guider kan hjälpa dig att flytta dina användare under GoDaddy-kontot med domänen.

Obligatoriskt: Om du äger den associerade domänen men inte kan komma åt GoDaddy-kontot där den är registrerad, chatta med våra GoDaddy-guider (välj Kontakta oss i det nedre högra hörnet av sidan från 06:00 till 18:00 MST .
  1. Logga in på kontrollcenter för arbetsytor. Använd ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy (Workspace Email-adressen och -lösenordet kommer inte att fungera här).
  2. Granska dina Workspace Email-konton.
    1. Ta bort eventuella oanvända Workspace Email-konton.
    2. Om du använder ett konto som ett arkiv exporterar du dina meddelanden, kontakter och kalenderhändelser för att skapa en säkerhetskopia och tar sedan bort kontot.
    3. Om du fortfarande använder ett Workspace Email-konto och vill att det ska migreras till Microsoft 365 måste det flyttas till GoDaddy-kontot med domänen i nästa steg.
  3. För att flytta dina användare till GoDaddy-kontot med domänen, chatta med våra GoDaddy-guider (välj Kontakta oss i det nedre högra hörnet av sidan från 06:00 till 18:00 MST .

När dina Workspace Email-användare har ett GoDaddy-konto migrerar vi dig automatiskt till Microsoft 365.

Tillbaka till början

Mitt Workspace Email-användarnamn innehåller specialtecken som inte stöds

Ett specialtecken är ett tecken som inte är alfabetiskt eller numeriskt. Om ditt Workspace Email-användarnamn använder ett specialtecken som inte stöds av Microsoft 365 kan vi inte migrera kontot.

Exempel: Ditt användarnamn använder & specialtecken, som jane & amp; john@coolexample.com .

Du måste säkerhetskopiera och ta bort varje Workspace Email-användare med tecken som inte stöds. Om du inte tar bort dem kan vi inte migrera några av dina användare till Microsoft 365. När du har tagit bort Workspace Email-användare som inte har stöd för tecken och vi migrerar resten av dina användare kan du skapa nya Microsoft 365-konton för de berörda Workspace Email-användarna och importera deras säkerhetskopior.

1. Skapa en säkerhetskopia för att exportera meddelanden, kontakter och kalenderhändelser från dina Workspace Email-konton.
  2. Ta bort de berörda Workspace Email-kontona. När vi har bekräftat att du har tagit bort kontona migrerar vi automatiskt resten av dina Workspace Email-användare.
  3. Efter migreringen skapar du nya Microsoft 365-användare för de berörda Workspace Email-kontona. Användarnamnen får inte innehålla specialtecken som inte stöds.
  4. Importera säkerhetskopian från varje Workspace Email-användare till deras nya Microsoft 365-konto.

När dina konton har raderats med tecken som inte stöds kommer dessa e-postanvändare att uppleva driftstopp medan vi verifierar och startar migreringen för de återstående användarna. Vi förstår att detta är besvärligt, men om du vill fortsätta att ta emot e-postmeddelanden som kan skickas till de borttagna användarna kan du konfigurera ett catch-all-e-postmeddelande för dina Workspace Email innan du går över till Microsoft 365. När du har migrerat till Microsoft 365 kan du välja ett alternativ till catch-all .

Tillbaka till början
OBS! Om du inte kan ta bort begränsningarna som påverkar dina konton av någon anledning kan vi inte migrera dig till Microsoft 365. Vi drar tillbaka dina Workspace Email-konton, men vi ger dig Microsoft 365-krediter med samma återstående tid som dina Workspace Email-prenumerationer. Du kan använda dessa krediter för att ställa in nya användare.

Relaterade steg

• Om du behöver säkerhetskopiera data lägger du till dina Workspace Email- eller Professional Email- användare i Outlook först.
  • Om du behöver ytterligare hjälp någon gång chatta med våra GoDaddy-guider (välj Kontakta oss i det nedre högra hörnet av sidan från 06:00 till 18:00 MST .