Ställa in ett välkomstmeddelande

Följ de här stegen för att använda den automatiska svarsfunktionen för att skapa ett helt automatiskt välkomstmeddelande som skickas till alla som registrerar sig via ditt anmälningsformulär. Spännande!

Kom igång genom att logga in på ditt GoDaddy Email Marketing-konto. (Behöver du hjälp med att logga in?) och gör sedan följande:

Steg 1: Skapa din lista för välkomstmeddelande.

Den finns i ditt avsnitt för prenumeranter. Klicka bara på fliken Subscribers (Prenumeranter) och sedan på knappen Add a list (Lägg till en lista).

Du kan kalla listan vad du vill, men välj något som du känner igen senare. I den här guiden kallar vi den ”lista för välkomstmeddelanden”. Klicka på knappen med en bock för att spara listan.

Steg 2: Skapa ditt anmälningsformulär.

Nu ska vi konfigurera anmälningsformuläret som du ska använda. Om du redan har ett är det perfekt! Klicka bara på Signup Forms (Anmälningsformulär) längst upp på sidan och sedan på Redigera under det anmälningsformulär som du vill använda.

Klicka på listrutan Add a list (Lägg till en lista) till höger och välj din nya lista för välkomstmeddelanden. GoDaddy Email Marketing sparar automatiskt ändringen och du kan se att listan har lagts till där på sidan.

Proffstips: Du kan skapa en ny lista för dina prenumeranter här via fältet A New List (Ny lista) längst ner i listrutan.

Du behöver se till att anmälningsformuläret finns tillgängligt så att dina besökare kan använda det för att registrera sig för utskick! Du kan publicera formuläret på din webbplats, dela URL till formuläret eller koppla det till din företagssida på Facebook.

Steg 3: Skapa ditt välkomstmeddelande.

Nu måste vi skapa det automatiska välkomstsvaret som ska skickas ut till nya prenumeranter.

Om du inte redan har gjort det aktiverar du funktionen för automatiskt svar och klickar sedan på ”Konfigurera”. Om du redan har aktiverat funktionen klickar du på Autoresponders (Automatiska svar) längst upp på sidan eller under menyn Addons (Tillägg).

Klicka på knappenNew Autoresponder (Nytt automatiskt svar) och ange uppgifterna på sidan. I det här exemplet har jag kallat det ”Välkomstmeddelande”.

Se till att du väljer den nya listan som du har kopplat till anmälningsformuläret i föregående steg.

Och du bör även markera kryssrutan ”Send the first mailing immediately after a user signs up (Skicka det första utskicket direkt efter en användare registrerar sig)”. Då skickar GoDaddy Email Marketing alltid ett välkomstmeddelande direkt när någon registrerar sig via ditt anmälningsformulär.

Nu kan du skapa kampanjen och sedan designa själva välkomstmeddelandet! (Tips: Det gör du på samma sätt som när du skapar en vanlig GoDaddy Email Marketing-kampanj.) När allt ser perfekt ut är du redo för nästa steg ...

Steg 4: Starta ditt automatiska svar

Det här är det mest spännande steget! Nu när du har konfigurerat anmälningsformuläret, kopplat det till din nya lista och ditt automatiska svar är kopplat, utformat och redo ... nu behöver du bara klicka på startknappen! Du ser knappen Start Campaign (Starta kampanj) längst upp till höger på skärmen eller knappen Run Campaign (Kör kampanj) under förhandsgranskningen av kampanjen på startsidan för automatiska svar.

Du behöver starta ditt automatiska svar för att GoDaddy Email Marketing automatiskt ska kunna skicka välkomstmeddelandet. Nu är det dags för det sista steget:

Steg 5: Se hur det sker helt automatiskt!

Luta dig tillbaka, slappna av och titta på när alla nya registreringar rullar in. Så fort som någon registrerar sig via formuläret skickas välkomstmeddelandet automatiskt till den personen. Du behöver inte göra något!

Mycket nöje! :)