Ställ in DNS-namnservern med WebHost Manager (WHM)

Följ dessa steg för att använda ditt eget domännamn som en namnserver för de webbplatser som lagras på din server.

Krävs: Innan du börjar ska du skapa ett WHM-konto för ditt domännamn. Det finns mer information i Skapa ett konto i WebHost Manager (WHM).

1. Logga in på WHM med root som användarnamnet och lösenordet för din server på https://dinserverip:2087, där dinserverip är serverns IP-adress.
  2. Nedanför DNS-funktioner väljer du Redigera DNS-zon.
    välj redigera dns-zon
  3. Markera det domännamn du vill använda och välj sedan Redigera.
    välj domän
  4. I de två raderna där det står NS i menyn, ändra kolumnerna längst till höger till ns1.ditt domännamn. respektive ns2.ditt domännamn..

Obs! Glöm inte punkten (".") efter namnservern i dessa fält.

ange info om namnserver
  5. I delen Lägg till nya poster nedanför denna linje, gör följande i första raden:
    • Första fältet: Skriv ns1
    • Andra fältet: Ange 14400
    • Tredje fältet: Välj A
    • Fjärde fältet: Skriv in serverns IP-adress

Skriv sedan följande i andra raden:

• Första fältet: Skriv ns2
    • Andra fältet: Ange 14400
    • Tredje fältet: Välj A
    • Fjärde fältet: Skriv in serverns IP-adress
    lägg till nya poster
  6. Välj Spara.

Obs! DNS kan ta upp till 24-48 timmar att propagera när ändringarna har utförts.

7. Relaterade steg

Nu behöver du slutföra följande moment för att använda ditt domännamn som en namnserver:

1. Lägg till ditt eget värdtjänstnamn för att använda ditt domännamn som namnserver.
    2. Sedan ändrar du namnserver för din domän till din nya egna namnserver.