Skapa ett konto i WebHost Manager (WHM)

För att vara värd för ett domännamns webbplats på din VPS eller dedikerade server med cPanel måste du skapa ett konto och lägga till domänen i WebHost Manager (WHM).

1. Logga in på WHM med root som användarnamnet och lösenordet för din server på https://dinserverip:2087, där dinserverip är serverns IP-adress.
  2. I navigeringsträdet under Kontofunktioner väljer du Skapa ett nytt konto .
    välj skapa ett nytt konto
  3. Fyll i fälten i avsnittet Domain Information.
    lägg till din domäninformation

OBS! WHM skapar automatiskt ett användarnamn baserat på de första 14 tecknen i ditt domännamn. Du kan ändra det om du vill.

4. ( Valfritt ) Fyll i de andra fälten på skärmen.
  5. Klicka på Skapa.
  6. WHM visar en resultatsida som beskriver ditt nya konto. Om det inte finns några problem visas Kontoskapande slutfört längst ner på sidan.