Skapa din första e-postkampanj.

Komma igång genom att skapa din allra första e-postmarknadsföringskampanj.

OBS! I den här artikeln finns information om att skapa en kampanj med text och bilder med de verktyg som är tillgängliga i GoDaddy Email Marketing. Du kan skapa en e-postkampanj med endast text eller använda anpassad HTML för att skapa en kampanj från grunden.

1. Logga in på ditt GoDaddy Email Marketing-konto. (Behöver du hjälp med att logga in?)
  2. Klicka på knappen Compose! (Skapa!) i höger panel.
    Klicka på Compose (Skapa)

En tom kampanj öppnas och ser ut ungefär så här:

Tom kampanj
  3. Ange ett namn på kampanjen.
    Ange ett namn på kampanjen
  4. Ladda upp en bannerbild genom att klicka på plustecknet på fliken Images (Bilder).

En bannerbild är den bild (590 pixlar bred) som visas längst upp i din e-postkampanj och ger läsaren ett första intryck av kampanjen. Mer information finns i Lägga till en bannerbild

Klicka på plustecknet
  5. Bläddra till den bild som du vill ladda upp till fliken Images (Bilder) och klicka på Open (Öppna).
  6. Klicka och dra bilden från fliken Images (Bilder) till bannerplatshållaren.
    Klicka och dra i handtaget
  7. I dialogrutan Bannerlink (Bannerlänk) som öppnas automatiskt anger du den URL som ska öppnas när någon klickar på bannerbilden och klickar sedan på Spara.
    Ange länkadressen och klicka på Spara
  8. Klicka på This is your main headline (Detta är din huvudsakliga rubrik), ange en rubrik och klicka sedan på OK.
    Ange en rubrik och klicka på OK
  9. Använd modulknapparna längst ner i kampanjen för att ordna layouten för din e-postkampanj.
    Modulknapp Namn Beskrivning
    Modulknapp för att skapa bild och text Bild och text En kombinerad modul med en bildplatshållare till vänster och ett textblock till höger.
    Modulknapp för att skapa text och bild Text och bild En kombinerad modul med ett textblock till vänster och en bildbehållare till höger.
    Modulknapp för att skapa text Text Ett textblock med full bredd. Du kan formatera texten och ändra textstilen.
    Modulknapp för att skapa bilder Systemavbildning En bildbehållare med full bredd. Du kan lägga till fler bilder i en rad och ändra storleken på dem.
    Modulknapp för att skapa en avsnittstitel Avsnittstitel Ett specialtextblock som bara innehåller text i H1-format för översta raden. Du kan ändra stil på texten i avsnittstiteln oberoende av övriga texttyper i stilredigeraren.
    Modulknapp för att skapa en knapp Knapp En aktivitetsknapp med anpassningsbar visningstext och länk till valfri URL. Du kan ändra knappstilen i stilredigeraren. Läs mer om knappmodulen.
    Modulknapp för att skapa avdelare Avdelare En horisontell linje som visuellt delar av olika delar av kampanjen.
  10. Ange din text i platshållaren för text.
  11. Ladda upp en bild på fliken Image (Bild), klicka och dra bilden till platshållaren för bilder (på samma sätt som bannerbilden) och klicka på OK.
    Lägg till text och dra bilden till behållaren
  12. Ändra kampanjens färg och format genom att klicka på fliken Styles (Stilar) som finns i panelen till höger bredvid fliken Images (Bilder) och välj en stil.
    Klicka på fliken Styles (Stilar)
  13. Klicka på knappen Preview (Förhandsgranska) för att förhandsgranska kampanjen.
    Klicka på knappen Preview (Förhandsgranska)

Nu kan din kampanj se ut så här:
    Marknadsföringskampanj via e-post
    Du kan lägga till fler moduler som innehåller behållare för avsnittstitel, bild, text och knapp. Du behöver bara gå igenom steg 9, 10 och 11 igen.

14. Längst upp i höger panel av kampanjen (bredvid Fortsätt) klickar du på knappen Spara.
    Klicka på Spara