Skapa Cron-jobb

Cron är en standard Linux-funktion som låter dig schemalägga uppgifter, som kallas "Cron Jobs", så att de körs utan uppsikt med en viss frekvens.

OBS! Du måste förstå Linux-kommandon för att använda Cron-jobb effektivt.

1. Gå till din GoDaddy produktsida.
  2. Under Värdtjänster väljer du Hantera bredvid det Linux-värdkonto du vill använda.
    välj hantera
  3. I kontoDashBoard väljer cPanel Admin.
  4. På cPanels startsida, i avsnittet Avancerat , väljer du Cron-jobb .
  5. Ange nödvändig information på sidan cPanel Cron-jobb. För hjälp, se dokumentationen för funktionerna i cPanel Cron-jobb .
  6. Klicka på Lägg till nytt kronjobb .

Mer information

Du kan anropa PHP-skript för Cron-jobb genom att använda följande i kommandofältet :
/usr/local/bin/php -q /home/[user name]/[path to the file]
Du kan även redigera och ta bort Cron-jobb från den här sidan.