Skapa Calendar-uppgifter

Uppgifterna i Calendar är att göra-lista över mål, t.ex. rapporter och uppdrag. Du kan tilldela förfallodatum till uppgifter, men de kräver ingen bestämd start- och sluttid. Uppgifter visas i avsnittet Uppgifter i ditt Calendar-konto.

När du skapar uppgifter måste du fylla i fältet Uppgift. Alla andra fält är valfria.

Att skapa uppgifter

1. Logga in på ditt Calendar-konto .
  2. Klicka på Lägg till uppgift .
  3. Ange ett namn för din uppgift i fältet Uppgift.
  4. Gå till någon av följande flikar, fyll i önskade fält och klicka sedan på Spara .

Detaljer

Detaljer är ytterligare information om den uppgift du vill spåra i Calendar.

• Prioritet - Välj uppgiftens prioritet.
  • Procent slutförd - Välj procentandelen av uppgiften som har slutförts.
  • Start och Slut - Välj när händelsen börjar och slutar.

OBS! Du måste välja Aktivera förfallodatum för att välja sluttid .

• Beskrivning - Ange eventuell ytterligare information om uppgiften.

Delning av uppgifter

Om du delar en uppgift kan andra Calendar-användare se den i avsnittet Uppgifter. Du kan tilldela en av tre behörigheter:

• Admin - Andra användare kan ändra alla inställningar för en uppgift.
  • Läs - Andra användare kan inte ändra inställningarna för en uppgift.
  • Skriv - Andra användare kan ändra alla inställningar för en uppgift förutom Uppgiftsdelning.

Klicka på något av följande för att lägga till andra Calendar-användare i uppgifterna:

• E-post - Ange en användares Calendar-e-postadress, välj deras behörigheter och klicka på Lägg till .
  • Grupp - Välj en grupp, välj gruppens medlemmar du vill bjuda in, välj deras behörigheter och klicka sedan på Lägg till .

Om du vill ändra användares behörigheter väljer du deras nya behörigheter och klickar på Spara .

Ta bort användarnas åtkomst genom att klicka på Ta bort bredvid deras namn.

Bilagor

Med bilagor kan du dela filer med evenemangets deltagare.

• Om du vill ladda upp en fil från datorn klickar du på Ladda upp fil , letar upp filen på datorn och klickar sedan på Öppna .

OBS! Du kan bifoga filer på upp till 5 MB.

• Om du har ett Online Storage-konto kan du ladda upp filer som är lagrade där. Klicka på Ladda upp från Online Storage , välj filen och klicka sedan på Lägg till .

Ta bort en bilaga genom att klicka på [X] bredvid bilagans namn.

Fliken Aktivitetshistorik är skrivskyddad och visar alla aktiviteter för en aktivitet.

För att slutföra en uppgift väljer du Procent slutförd som 100% .

Om du vill ta bort en uppgift klickar du på dess namn i avsnittet Uppgifter , på Ta bort och sedan på Ja .