Visa en Google-kalender på min webbplats

Om du har en offentlig Google-kalender kan du dela den med besökarna på din webbplats. Alla uppdateringar som görs i din Google-kalender skickas automatiskt till din webbplats. (Du kan inte ändra kalendern via din webbplats, utan du måste göra det via ditt Google-konto.)

Det finns två delar för att ansluta kalendern till din webbplats. I den här artikeln beskrivs den första delen, som är hur man kopierar iCal-URL: en från ditt Google-konto. I artikeln för den andra delen beskrivs hur jag visar en kalender på min webbplats .

Den här videon är en del av instruktionsvideor för Lägga till avancerade funktioner i Webbplatsverktyget .

1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Klicka på rutnätsknappen längst upp till höger och sedan på Kalender .
    Klicka på kugghjulet och välj Inställningar
  3. När kalenderavsnittet öppnas klickar du på kugghjulet och väljer Inställningar .
    Klicka på kugghjulet och välj Inställningar
  4. I sidans vänstra kolumn väljer du den kalender du vill dela, klickar på Kalenderinställningar och ser till att Gör tillgänglig för allmänheten är markerad i avsnittet Åtkomstbehörigheter .
    kryssrutan gör tillgänglig för allmänheten
  5. OBS! Kontrollera att kalendern du väljer innehåller framtida händelser, annars berättar Websites + Marketing att den inte kunde hitta några händelser i kalendern.

6. Klicka på den valda kalenderns avsnitt Integrera kalender och klicka sedan på fältet Offentlig adress i iCal-format för att automatiskt kopiera hela adressen. Klistra in adressen i ett separat textdokument och spara den. Du använder den i nästa steg efter steg 6.
    kopiera den offentliga adressen i iCal-format
  7. OBS! Se till att du kopierar iCal- länken. Websites + Marketing känner bara igen iCal som en giltig Google-kalender att importera.

8. Klicka på Inställningar längst upp till vänster för att stänga Googles kalenderinställningar och fortsätt sedan med länken Nästa steg nedan.