Aktivera Local Pickup Plus

Steg 1 i serien Konfigurera Local Pickup Plus .

Obligatoriskt: Local Pickup Plus är ett premium WooCommerce-tillägg som ingår i Managed WordPress Ecommerce, Managed WooCommerce Stores eller som ett fristående köp.

Med funktionen Local Pickup Plus kan du erbjuda dina kunder hämtningsalternativ när de checkar ut.

För att komma åt den här funktionen i din butik:

1. Logga in på WordPress .
  2. Gå till WooCommerce och välj Inställningar .
  3. Gå till fliken Frakt och välj Local Pickup Plus .

På den sidan hittar du följande segment:

Allmänt

Här kan du aktivera det lokala hämtningsalternativet för din butik och konfigurera funktionerna för geokodning:

• Aktivera: Aktiverar Local Pickup Plus.
  • Titel: Namnet på fraktmetoden som visas för kunderna under kassan.
  • Google Maps Geocoding API-nyckel: Aktiverar geokodning för Local Pickup Plus.
  • Aktivera loggning: Aktiverar loggning för Googles geokodning-API-förfrågningar. Vi rekommenderar att du låter detta vara inaktiverat såvida du inte har geokodningsproblem.
Överst på sidan

Kassadisplay

Dessa inställningar gör att du kan definiera när Lokal hämtning är tillgänglig och hur kunder kan välja det som hanteringsalternativ:

• Välja platser: Tillåt kunder att välja olika upphämtningsplatser för varje kvalificerad vara eller begränsa till en hämtningsplats per beställning.
  • Hantering av kundvagn: Bestäm om kunder har möjlighet att skicka eller hämta kvalificerade varor individuellt, eller om en hanteringsmetod måste användas för alla varor.
    • Gäller om Välja platser är inställd på att endast tillåta en hämtningsplats per beställning.
  • Standardhantering: Bestäm om objekt är standard för frakt eller hämtning när de är kvalificerade.
    • Gäller om Välja platser är inställd på att endast tillåta en hämtningsplats per beställning.
  • Platsorteringsordning: Bestäm hur hämtningsplatser ska visas för kunder:
    • Standard (visar standardlistan med hämtningsplatser)
    • Avstånd till kund ( Geocoding krävs )
    • Alfabetisk efter platsnamn
    • Plats som senast har lagts till
Överst på sidan

Pickup-möten

Med de här inställningarna kan du presentera alternativet för kunder att välja datum och tid för hämtning av beställningen. Medan inställningarna för hämtningslägen, mötets varaktighet och beräkning av ledtid används i allmänhet kan resten av inställningarna konfigureras på hämtningsplatser individuellt .

• Läge för hämtning av möten: Bestäm om alternativet för hämtning av möten ska visas och om det behövs.
  • Varaktighet för möten: Ange hur lång tid det tar att hämta möten.
  • Bokningsgränser: Begränsa hur många kunder som kan välja samma upphämtningstid.
  • Standard öppettider: Bestäm när kunder kan hämta order.
  • Vanliga allmänna helgdagar: Fastställ vilka datum hämtningen inte är tillgänglig.
    OBS! Helgdagar som inte hämtas och ändrar datum måste återställas varje år.
  • Standard ledtid: Bestäm hur lång tid det måste gå mellan kassan och när kunden kan hämta sin beställning.
  • Leveranstidsberäkning: Bestäm hur ledtid beräknas:
    • Räkna endast öppettider - Visar tidigast möjliga upphämtningstid baserat på öppettider och helgdagar.
    • Räkna kalenderdagar - ignorerar dina öppettider och helgdagar.
  • Standardfrist: Ange en standardfrist som kunderna måste hämta sina beställningar senast. Lämna det noll om du inte vill upprätthålla en tidsgräns.
Överst på sidan

Pris & # x26; Skatt

Här kan du ställa in lokal upphämtning så att den ger en rabatt eller avgift när du väljer den i kassan och bestämmer hur skatter ska hanteras.

Standardprisjustering: Ställ in lokal hämtning för att ta ut en avgift eller utlösa en rabatt. Moms för hämtningsplats: Om du markerar detta gäller skattesatser för hämningsorder baserat på hämtningsplatsen snarare än kundens adress.

Överst på sidan