Sekretessfunktioner gällande e-postmarknadsföring

Den här funktionen hjälper dina kunder att hålla kontroll på sina data och profiler enligt definitionerna i GDPR. Lär dig mer om kundsekretess och GDPR.

Obs! Dessa verktyg tillhandahålls som hjälp men användningen av dem är ingen garanti för att du uppfyller alla krav i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)! Inhämta juridisk rådgivning för avgöra exakt vilka åtgärder som du måste vidta för efterlevnad.

Översikt över efterlevnadsverktyg

• Inaktivera spårning av visningar och klick
  • Aktivering av prenumerationshantering
  • Permanent radering
  • Webbformulär för bekräftelse av ålder och länk till tjänstevillkoren
  • Dataexport av prenumerant

Inaktivera spårning av visningar och klick

Dina mottagare (prenumeranterna) kan bestämma om de inte vill att visningar och klick i e-post ska spåras av GoDaddy. Det finns två sätt att inaktivera spårningen av visningar och klick:

1. Mottagaren ber dig, som avsändare, att inaktivera spårning
  2. Mottagarna inaktiverar själva spårningen (med hjälp av aktivering av tillägget Prenumerationshantering)

Om en mottagare inaktiverar spårningen av visningar och klick, tas deras data bort från fliken Statistik som innehåller statistik om visningar, engagemang och klick.

Aktivering av prenumerationshantering

Prenumerationshantering är aktiverad som standard för dina prenumeranter och mottagare. Den gör att mottagare kan inaktivera spårning av visningar och klick på egen hand.

Om du väljer att inaktivera Prenumerationshanteringen så påminns du om de potentiella följderna gällande efterlevnad.

Permanent radering

När du raderar en prenumerant från din målgrupp för e-postmarknadsföring, raderas alla uppgifter om dem helt från systemen som tillhör GoDaddy. Detta innebär att vi inte längre lagrar några data om prenumerantens tidigare aktiviteter på ditt konto. Dessa detaljer kommer också att raderas helt från alla eventuella interna spårningar som vi gör bakom kulisserna.

Bekräftelse av ålder och tjänstevillkor

Du kan lägga till en kryssruta i webbformulär som gör att prenumeranten måste bekräfta sin ålder för att kunna börja prenumerera. Du kan också lägga till en länk till din organisations tjänstevillkor direkt i webbformuläret så att prenumeranterna har enkel tillgång till dessa. Båda dessa kan slutföras med hjälp av webbformulärsfunktionen Utsmyckade fält (Fancy Fields)/

Dataexport av prenumerant

Med hjälp av exportverktyget kan du exportera alla personligt identifierbara uppgifter om en prenumerant om han eller hon begär att få ut dem. Det görs i ett portabelt CSV-format. När du väl har exporterat CSV-filen kan du skicka den till prenumeranten.

Dina sekretessalternativ

Dina sekretessalternativ inkluderar:

Sekretessalternativ Beskrivning
Reklam Mäter effekten av vår annonsering, spårar besöksinformation och genererar information som vi använder för att göra våra annonser mer relevanta för dig.
Analys Samlar in anonym information om hur besökarna använder dina webbplatser. Detta används för att förbättra våra produkter, tjänster och användarupplevelsen.
Support Tillhandahåller interaktiva tjänster såsom chattsupport och kundfeedback.
Bas Tillhandahåller nödvändiga tjänster och funktioner, inklusive identitetsverifiering och webbplatssäkerhet. Det går inte att välja bort dessa verktyg.