Sälj domäner med GoDaddy i en offentlig 7-dagarsauktion

GoDaddy Auctions® låter dig lista ditt domännamn till salu i en 7 dagar lång öppen auktion.

Du anger utgångspriset, dvs. det lägsta startbudet som en köpare kan ange för domännamnet. Potentiella köpare lägger bud och den högsta budgivaren vinner när auktionen slutar. Du kan även ange ett reservpris så att domännamnet endast säljs om det vinnande budet är över ett visst tröskelbelopp.

Obs! Potentiella köpare kan inte se reservpriset men de kan se om du har angivit ett sådant pris samt huruvida någon har lagt ett bud som är över tröskeln.

Mer information om listningar finns i Listningstyper för GoDaddy Auktioner.

1. Logga in på ditt GoDaddy Auktioner-konto.
  2. Välj Lista en domän i den översta menyn. Sidan Lista en domän visas.
  3. Obs: Om du inte har lagt till minst en betalningstyp i ditt GoDaddy Auktioner-konto visas meddelandet Kontot hittades inte. Välj OK för att se Redigera dina kontoinställningar för GoDaddy Auctions®instruktioner om hur du lägger till en betalningsmetod. När du är klar väljer du Lista en domän för att återvända till sidan Lista din domän.

4. I fälten Domännamn och Bekräfta domännamn anger du det domännamn du vill lista.
  5. I Typ av listning väljer du 7 dagar lång öppen auktion.
  6. Fyll i följande uppgifter i avsnittet Lägg till listningsinformation:
    • Startbudsbelopp — Ange det lägsta startbudet i USD. Priset måste vara minst 20 USD.

Obs: Om du vill lista ditt domännamn med ett högre pris än 50 000 USD måste du använda listningstypen Bud/motbud. Mer information finns i Sälja domäner med Bud/motbud eller Köp nu-annonser.

• Valfritt: Lägg till reservpris – Om du bara vill att domännamnet ska säljas om det vinnande budet är över ett visst belopp, välj det här alternativet och ange det minsta beloppet du är villig att acceptera i USD. Det här är en betald funktion.
    • Valfritt: Välj sluttid för auktionen – Välj när du vill att auktionen ska upphöra.
    • Kategori — Välj de kategorier du vill att domännamnet ska listas i.

Obs! En gratis kategori ingår i listningen och du kan köpa ytterligare fyra kategorier för en extra avgift.

• Valfritt: Inkluderar en webbplats — Välj det här alternativet för att inkludera en aktuell, live webbplats i försäljningen av domännamnet. När detta alternativ har valts visas en länk till webbplatsen i listningen.
    • Valfritt: Innehåller material som är olämpligt för barn — Välj det här alternativet om din webbplats har innehåll som är olämpligt för barn.
    • Valfritt: Beskrivning — Ange en beskrivning för domännamnet som du listar. Om du har trafikdata för domännamnet kan du lägga till det i beskrivningen.
  7. Valfritt: I avsnittet Ökad synlighet kan du, för en extrakostnad, öka domännamnets exponering med följande uppgraderingar:
    • Visa min listning på startsidan — Välj för att lista ditt domännamn i Aktuella listningar på startsidan i Auktioner.
    • Visa min listning på kategorisidan — Välj för att lista ditt domännamn i Kategorilistningar på motsvarande kategorisida.
  8. Gör något av följande i Ta emot pengar:
  9. Under Avtal, markera att du har läst och godkänner alla relevanta avtal och den nya prisstrukturen för GoDaddy Auktioner.
  10. Välj Avsluta för att gå vidare till kassan eller välj Skapa en till listning för att lista ett annat domännamn innan du går till kassan.

Obs! Om du inte har valt några uppgraderingstillval och du redan har ett GoDaddy Auctions-medlemskap behöver du inte gå vidare till kassan för att göra klart listningen.

Det kan ta upp till 72 timmar för GoDaddy Auktioner att aktivera listningen.