Rapportera skadlig kod och nätfiske

GoDaddy ser mycket allvarligt på allt missbruk av våra tjänster. Om du identifierar en webbplats som innehåller kränkande innehåll (oavsett om det är medvetet eller inte), till exempel om den distribuerar skadlig kod eller innehåller nätfiskewebbplatser, uppmanar vi att du rapporterar det till oss via vårt center för rapportering av missbruk.

Eftersom det finns många olika typer av missbruk, kan du använda informationen nedan för att se till att du skickar rätt typ av rapport till oss.

Vad är skadlig kod?

Skadlig kod kallas även malware, vilket är en förkortning av ”malicious software”. Rapportera skadlig kod till oss om du hittar en webbplats som distribuerar ett virus, en tangentbordsloggare eller annan typ av programvara som skadar eller komprometterar säkerheten på besökarnas datorer.

Om du vill rapportera hackning eller knäckning väljer du motsvarande alternativ på fliken Malware.

Vad innebär nätfiske?

Nätfiske beskriver e-post eller webbplatser som hackare använder för att imitera företag. Genom att imitera en legitim webbplats för ett pålitligt företag, hoppas de kunna lura besökare att ge dem känslig information som inloggningsuppgifter eller kreditkortsnummer. Det står mer om detta i den här artikeln.

Vad händer om du inte är värd för eller har registrerat webbplatsen?

Du ska alltid rapportera kränkande webbplatser till företaget som värdhanterar innehållet.

Det enklaste sättet att avgöra vem som värdhanterar webbplatsen är att använda ”nslookup” på en webbplats som kloth.net. Kopiera den IP-adress som visas.

Sedan kan du söka efter IP-adressen i WHOIS på arin.net.

Använd länken som du får på arin.net för att kontakta IP-adressägaren och rapportera det kränkande innehållet.