Outlook 2010 och 2013: Felsökning av e-post

Använd följande information för att felsöka vanliga problem när du konfigurerar e-post i Outlook. Under tiden kan du alltid använda Workspace Mail (http://email.secureserver.net) för att hålla kontakt med kunder, vänner och familj.

Steg 1: Kontrollera att du kan ansluta till Workspace Mail

Anslut först till Workspace Mail i din webbläsare för att se till att du har ett konto och att ditt användarnamn och lösenord fungerar. Gå till http://email.secureserver.net och logga in.

Om du inte kan logga in, kolla att ditt e-postkonto är konfigurerat och du har rätt e-postadress och lösenord. Du kanske behöver kontakta systemadministratören som konfigurerade ditt konto. För mer information, se Konfigurera ditt e-postkonto i kontrollcentret för e-post och Skapa e-postadresser i kontrollcentret för arbetsytor.

Steg 2: Kontrollera dina inställningar

Det kan vara knepigt att lägga till server- och kontoinformation, det är lätt att skriva fel på en bokstav eller två. Kolla att du använder rätt inkommande och utgående servrar (värdnamn), e-postadress och lösenord för att ansluta till ditt e-postkonto.

Dina servernamn kan även skilja sig från vår standardinställning, beroende på vilken typ av e-postkonto du har och var du har köpt det. Se

för mer information.

Steg 3: Prova olika SMTP-portar

SSL och port 465 fungerar för det mesta. Om du kan ta emot e-post men kan inte skicka några meddelanden i Outlook, kolla att du använder rätt portnummer.

Ibland blockerar internetleverantörer eller nätverksleverantörer särskilda portar av säkerhetsskäl. Om grundinställningarna inte fungerar kan du prova alternativa portar.

Så här ändrar du dina Outlook-inställningar för SMTP-portar

1. Gå till Microsoft Outlook 2010. Klicka på Arkiv och klicka sedan på Kontoinställningar.
  2. Välj det konto som du vill ändra och klicka på Ändra.
  3. Klicka på Fler inställningar ... och välj fliken Avancerat.
  4. Bredvid Använd följande typ av krypterad anslutning väljer du SSL.
  5. Bredvid Utgående server (SMTP) skriver du 465. Klicka på OK och sedan på Nästa.
  6. Om dessa inställningar inte fungerar, upprepa steg 1–3 och välj Ingen under Använd följande typ av krypterad anslutning. Prova dessa andra portar för Utgående server (SMTP): 80, 3535 eller 25.
  7. Klicka på OK och Nästa för att se om de andra portarna fungerar.

Steg 4: Kontakta kundsupporten

Om du gått igenom dessa steg och fortfarande inte kan få ditt e-postkonto att fungera med din utrustning, var god kontrollera kundsupporten. Vi har tillgång till ytterligare verktyg och det kan vara något problem med ditt e-postkonto som vi kan lösa.