Outlook 2010: Konfigurera Workspace Email

Den här artikeln gäller bara för Workspace Email. Anvisningar för Office 365 E-post finns i Outlook: Konfigurera e-post

Vi vet att du vill komma igång med din e-post på din dator. Vi bör få din e-post att fungera i Outlook® 2010 om cirka fem minuter. Dessa anvisningar fungerar för de flesta kunder, men ibland kan du behöva göra några ytterligare ändringar beroende på var du bor och vilken/vilka Internetleverantör(er) du använder.

Om du följer stegen nedan och ändå inte kan ta emot eller skicka e-post finns hjälp i Outlook 2010 och 2013: Felsökning av e-post.

INNAN DU BÖRJAR: Om du vill konfigurera Outlook med ditt e-postkonto måste du känna till din POP eller e-postserverinställningarna för IMAP och portar. Du hittar dem genom att gå till Informationscentret och skriva ner informationen som visas under Inställningar för e-postserver.

Konfigurera e-post i Outlook 2010

För att manuellt ställa in ditt e-postkonto, följ bara instruktionerna nedan.

Så här konfigurerar du e-post i Outlook 2010

1. Öppna Microsoft Outlook 2010. Klicka på Arkiv och klicka sedan på Lägg till konto.
  2. Markera Konfigurera serverinställningar eller andra servertyper manuellt längst ned och klicka på Nästa.
  3. Välj Internet-e-post, och klicka påNästa.
  4. Skriv inditt namn och fulla e-postadress.
  5. Om du har IMAP, markerar du IMAP för din kontotyp. Om du är osäker kan du välja POP3. Beroende på vilken typ av e-post du har föreslår vi att du använder de här inställningarna för dina inkommande och utgående servrar:
    POP3
    Inkommande e-post-server pop.secureserver.net
    Utgående e-post-server (SMTP) smtpout.secureserver.net
    IMAP
    Inkommande e-post-server imap.secureserver.net
    Utgående e-post-server (SMTP) smtpout.secureserver.net
  6. Skriv in ditt användarnamn (hela din e-postadress) och lösenord, och välj Kom ihåg lösenord.
  7. Klicka på Fler inställningar.
  8. Klicka på fliken Utgående server. Markera Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering och Samma inställningar som servern för inkommande e-post har. Välj fliken Avancerat.
  9. Skriv 80 bredvid Utgående server (SMTP). Klicka sedan på OK.
  10. Klicka på Nästa.
  11. Outlook 2010 testar dina inställningar. När det är klart klickar du på Stäng.
  12. Klicka på Slutför.

Det är allt. Om allt fungerar bör du se några e-postmeddelanden. Om du inte gör det trycker du på F9-tangenten på datorn för att få meddelanden.

Använda konfigurationsverktyget för Outlook

Konfigurationsverktyget för Microsoft® Outlook® konfigurerar automatiskt ditt e-postkonto med Outlook. För att verktyget ska fungera måste din e-post upprätthållas av oss, du måste ha Outlook installerat på din dator, och du måste öppna Outlook minst en gång.

Använda Outlook Setup Tool

1. Ladda ner Outlook Setup Tool, installera det och kör det sedan.

Konfigurationsverktyget för Outlook är en körbar fil som du måste spara på datorn och sedan starta.

2. Om tillämpbart, välj den e-postklient som du vill ställa in.
  3. Skriv in Ditt namn. Det här kommer visas i Från-fältet på dina e-postmeddelanden.
  4. Ange din E-pstadress som du vill använda med det här kontot.
  5. Ange ditt Lösenord.
  6. Om du vill kunna komma åt din e-post i Webbaserad e-post, ska du kontrollera att alternativet Lämna en kopia av meddelanden på servern har markerats.
  7. Klicka på Ställ in konto.
  8. Klicka på OK.

Vissa internetleverantörer kanske inte accepterar grundinställningarna för Outlook-konfigurationsverktyget; du kan behöva att ändra dem manuellt; du kan behöva ändra dem manuellt. För mer information, se Felsöka problem med att ansluta till e-post i Outlook Express.

Outlook Setup Tool har stöd för följande operativsystem och e-postklienter:

• Microsoft Windows® XP
  • Windows Vista® 32 bitar
  • Windows Vista® 64 bitar
  • Windows® 7
  • Outlook® Express 6
  • Windows® Mail
  • Outlook® 2003
  • Outlook® 2007
  • Outlook® 2010

Om du inte får e-postmeddelanden eller inte kan skicka meddelanden, se Outlook 2010 och 2013: Felsökning av e-post. Oroa dig inte. Det finns lite olika saker som kan inträffa under konfigurationen. Vi kommer att hjälpa dig att undersöka och åtgärda dessa.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.