Omdirigera min webbplats till HTTPS i cPanel/Linux

Om du har SSL-certifikat (SSL) på din webbplats kan du automatiskt omdirigera besökare till en säker version av din webbplats (HTTPS) för att säkerställa att deras information skyddas.

Hur du omdirigerar trafik beror på vilken typ av värdtjänster som du har.

Obs! De här instruktionerna gäller inte för WordPress installerat på cPanel. Mer information finns i

Linux-baserade konton använder .htaccess-filer för att hantera omdirigering.

Om du inte har en .htaccess-fil:

Börja med att skapa en .htaccess-fil i din mapp public_html eller webroot. I .htaccess-filen kan du använda följande kod för att omdirigera besökare om du inte redan har konfigurerat en .htaccess-fil:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?coolexample\.com
RewriteRule ^(.*)$ https://www.coolexample.com/$1 [R,L]

Om du har flera webbplatser på samma konto måste du se till att du har konfigurerat en .htaccess-fil i mappen för den webbplats som har ett SSL-certifikat utfärdat. Du behöver ersätta coolexample.com med ditt eget domännamn för att exempelkoden ska fungera.

Om du redan har en befintlig .htaccess-fil:

• Använd inte RewriteEngine On igen.
  • Se till att raderna som börjar medRewriteCond och RewriteRule läggs till direkt efter befintlig RewriteEngine On.