Ring oss
Telefonnummer och tider
Hjälpcenter

Utforska våra hjälpresurser online

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Om Avalara AvaTax och GoDaddy för dina skatter

OBS! Du kommer att kunna använda Avalara AvaTax med din Websites + Marketing-webbplats under januari 2022 för endast USA-kunder.

GoDaddy och Avalara har samarbetat för att hjälpa dig med moms, rapportering och överföring. AvaTax ingår som en del av Websites + Marketing Commerce Plus ( jämföra planer och priser ). Välj en av frågorna nedan för att gå till den frågan.

Vad gör Avalara AvaTax?

Avalara AvaTax hjälper dig att presentera ett korrekt momsbelopp för dina kunder när de checkar ut i din onlinebutik. Skatten beräknas utifrån korrekta och uppdaterade skattesatser för tilldelade produktspecifika momsregler och över 12 000 jurisdiktioner.

Förutom att lägga till korrekta moms när dina kunder checkar ut hjälper AvaTax dig att skapa korrekta rapporter om ditt företags skatt. Dessutom kan du använda Avalaras ytterligare tjänster för att rapportera och betala skatt. Avalara kan ta ut en avgift för dessa tjänster.

Överst på sidan

Hur mycket kostar det?

Du får tillgång till AvaTax avancerade beräkningar av moms och ingår i din Websites + Marketing-plan utan extra kostnad.

Om du behöver hjälp med skatterapportering och överföring kan du använda ytterligare tjänster från Avalara. Avalara kan ta ut en avgift för dessa tjänster.

Överst på sidan

Hur vet Avalara vilka skatter jag behöver ta ut?

När du konfigurerar AvaTax anger du dina nexus-uppgifter, t.ex. dina företagsplatser, medarbetarplatser, fraktplatser, kundplatser och produktkategorier.

Avalara använder den informationen tillsammans med sin databas över tusentals skattekoder för att beräkna lämpligt skattebelopp som behövs för att följa statsspecifika regler för efterlevnad av skatt.

Överst på sidan

Jag har redan ett Avalara-konto. Kan jag ansluta till den?

Ja. Om du har ett Avalara-konto kan du ansluta till det och börja använda AvaTax för beskattning av din onlinebutik. Om du har flera företag konfigurerade i AvaTax kan du välja rätt företag för att spela in dina Websites + Marketing onlinebutikstransaktioner.

Överst på sidan

Jag har inget Avalara-konto. Hur skapar jag en?

Registrera dig för ett nytt Avalara-konto från din Websites + Marketing-onlinebutik. Gå till Handel på din kontrollpanel och välj Moms under Allmänt . Därifrån kan du ansluta och skapa ett nytt konto.

När du har registrerat dig för det nya kontot konfigurerar du nexus och andra uppgifter som behövs för att kunna börja använda AvaTax för skattebestämning i din onlinebutik. Det finns inga ytterligare verifieringssteg inblandade.

Överst på sidan

Kan jag använda samma Avalara-konto för flera Websites + Marketing-webbplatser?

Ja. Du kan använda samma Avalara-konto för att ansluta till mer än en onlinebutik för Websites + Marketing.

Om du har flera företag konfigurerade i AvaTax kan du välja rätt företag att registrera transaktioner från var och en av dina Websites + Marketing onlinebutikstransaktioner.

Överst på sidan

Kan jag samla in olika skattesatser för olika typer av produkter via Avalara?

AvaTax tillhandahåller produktspecifika momskoder för många produktkategorier. Tilldela specifika produktkodskoder till din katalogprodukt i Websites + Marketing onlinebutik. AvaTax kan exakt beräkna rätt moms under kassan för din plats, kundens plats och produkttyp.

Överst på sidan

Hur kan jag göra ändringar när jag har ställt in skatt med Avalara?

Från kontrollpanelen för Websites + Marketing går du till Handel och väljer Allmän moms under Under Allmänt. Därifrån kan du uppdatera din nexus, företagsinformation, produktkategorier och andra inställningar. Din Websites + Marketing-onlinebutik använder automatiskt de uppdaterade uppgifterna.

Du kan byta från automatisk återbetalning till användning av manuell skatteuppbörd, men alla nya transaktioner när du har bytt till manuell skatteuppbörd registreras inte med Avalara.

Överst på sidan

Hur kan jag generera de obligatoriska momsrapporterna?

Avalara tillhandahåller rapporter om transaktioner, skattedeklarationer och skattebefrielser. Dessa är tillgängliga gratis och kan användas för skatteregistrering och återbetalning.

Om du vill eller behöver hjälp med skatterapportering och överföring kan du använda ytterligare tjänster från Avalara. Avalara kan ta ut en avgift för dessa tjänster.

Överst på sidan