Min Workspace Email flyttar till Microsoft 365

Senast uppdaterad: 7 oktober 2022

Workspace Email flyttar till Microsoft 365! Vi vet att förändringar kan vara svåra, men i det här fallet finns det mycket att glädja sig åt. Under den här övergången hjälper vi dig att svara på dina frågor och se till att din e-posttjänst fortsätter fungera smidigt.

Obligatoriskt: Om din Workspace Email-domän är kopplad till ett Microsoft 365-konto hos Microsoft måste du ta bort din domän från Microsoft . Detta krävs för att vi ska kunna konfigurera dina e-postkonton med Microsoft 365 från GoDaddy. Vi meddelar dig via e-post om detta gäller dig.

Välj en fråga för att se svaret:

Läs upp hur du hanterar din nya e-post:

Hitta mer information om vad som händer med dina Workspace Email-konton:

Varför migreras jag från Workspace Email till Microsoft 365?

Vi upphör med Workspace Email och släpper inte längre nya funktioner. För att du ska få bästa möjliga e-postupplevelse började vi flytta kunder till Microsoft 365 med de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Vad behöver jag göra?

Under övergången hanterar vi allt - allt du behöver göra är att kontrollera din E-post & Office-kontrollpanel för uppdateringar. Du kanske märker att dina nya Microsoft 365-konton redan har dykt upp i ditt GoDaddy-konto. Det här är en del av övergångsprocessen och du behöver inte göra något.

När övergången är klar måste du uppdatera dina klientinställningar till Exchange om du använder en mobil enhet eller stationär e-postklient.

Vad händer med alla mina e-postmeddelanden?

Vi flyttar alla dina Workspace Email-konton, inklusive deras e-post och mappar, till Microsoft 365. Fortsätt använda din e-post som vanligt. När övergången är klar måste du uppdatera dina klientinställningar till Exchange om du använder en mobil enhet eller stationär e-postklient.

Tillbaka till början

Vad händer om jag inte vill migrera till Microsoft 365?

Vi vet att förändring kan vara svår, men vi rekommenderar att du provar Microsoft 365. Vi har inte tagit något lätt på det här beslutet, men vi drar tillbaka Workspace Email eftersom det inte är enligt standard med den e-postupplevelse vi vill ge dig. Microsoft 365 är säkrare, pålitligare och har fler funktioner för samarbete. Se vårt blogginlägg om de 5 fördelarna med Microsofts e-post .

Kom ihåg att vi tar bort dina Workspace Email-krediter 14 dagar efter övergångsdatumet. Dina Microsoft 365-krediter finns kvar i ditt konto och följer dina tidigare faktureringsinställningar. Om du inte vill flytta till Microsoft 365 avbryter du dina Workspace Email- och Microsoft 365-krediter när som helst.

Finns alla mina webbmejlfunktioner tillgängliga i Microsoft 365?

De flesta av funktionerna från Workspace Email är tillgängliga i Microsoft 365. Emellertid flyttas inte e- postsignaturer , e- postmallar , catch-all-adresser , inkorgsregler och listor över block / allow . Och innan du vidarebefordrar Microsoft 365-e-post till en extern e-postadress måste du redigera din policy för utgående skräppostfilter .

Jämför Workspace Email- och Microsoft 365-funktioner .

Kommer supporten jag får från GoDaddy att ändras?

Du kommer att fortsätta att få experthjälp från våra prisbelönta GoDaddy-guider . Vi är här för dig, dygnet runt. Besök instrumentpanelen för hjälp.

Tillbaka till början

Vem kan komma åt min e-post?

Ingen får åtkomst till ditt e-postmeddelande under övergången. Endast de med dina autentiseringsuppgifter har åtkomst till ditt e-postkonto. Microsoft och GoDaddy har skyddsåtgärder för att förhindra obehörig åtkomst till brevlådans innehåll.

Som kontoägare bestämmer du vem som har administratörsbehörighet för din organisation. Administratörer kan hantera användare och se innehåll i brevlådan. Vi rekommenderar att du endast ger admin åtkomst till användare som behöver det och att endast låta specifika medlemmar hantera distributionsgrupper och delade brevlådor . Användare kan välja att dela e-postmappar med andra adresser och återkalla åtkomst när som helst.

Det är en bästa praxis att aktivera multifaktorautentisering (MFA) för förbättrad säkerhet, särskilt för adminkonton. Hitta fler tips för att skydda din e-post .

Kommer min inloggnings- eller e-postadress att ändras?

Din e-postadress och ditt lösenord förblir desamma. Du fortsätter att komma åt din e-post genom att logga in på webbmejl eller email.yourdomain (som email.coolexample.com ). Efter övergångsdatumet ser du din nya webbmejl som heter Outlook på webben . Den har många av samma funktioner som Workspace Webmail, liksom några nya.

Om ditt e-postlösenord har sparats i webbläsarinställningarna visas kanske inte ditt lösenord på inloggningssidan för Microsoft 365. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord återställer du det antingen från inloggningssidan eller E-post & Office-kontrollpanel .

Kommer mitt e-postkontos visningsnamn att ändras?

Ja, ditt visningsnamn ändras under den här processen. När övergången är klar kan du uppdatera ditt visningsnamn .

Tillbaka till början

Måste jag ändra något på min mobila enhet eller e-postklient?

När övergången är klar måste du uppdatera dina klientinställningar till Exchange om du använder en mobil enhet eller stationär e-postklient.

Behöver jag uppdatera några DNS-poster?

Du behöver inte uppdatera några DNS-poster som en del av denna övergång. När du får ett meddelande om att ditt e-postmeddelande flyttar till Microsoft 365 är det viktigt att dina MX-poster pekar mot dina Workspace Email. Om du uppdaterar dina MX-poster innan övergångarna är klara får du inte e-post.

Oavsett om din DNS lagras hos GoDaddy eller någon annan leverantör förblir alla dina DNS-poster och e-postinställningar desamma under den här processen. När din e-post har flyttats till Microsoft 365 uppdaterar eller hanterar vi automatiskt dina DNS-poster åt dig.

Jag tror att jag saknar e-post efter att jag migrerat till Microsoft 365. Vad gör jag?

Under övergången flyttar vi din e-post och dina mappar från Workspace Email-servrarna till Microsoft 365. Om du har sparat meddelanden i din e-postklient kan det hända att vissa meddelanden saknas i ditt konto hos Microsoft 365. Om du saknar e-post följer du våra felsökningssteg .

Var flyttar mina mappar från Workspace Email till Microsoft 365?

När vi har migrerat dig från Workspace Email till Microsoft 365 kanske dina e-postmappar inte visas på samma plats i Microsoft 365. Om det händer är alla dina mappar, e-postmeddelanden och bilagor säkra och tillgängliga i en platsmappsmapp i Microsoft 365. Hitta dina Workspace Email-mappar i Microsoft 365 .

Tillbaka till början

Varför saknas mina gruppkalendrar efter migrering från Workspace Email till Microsoft 365?

Din personliga kalender flyttas till Microsoft 365. Om du använder en personlig kalender är bilagor för händelser inte en migreringsfunktion som stöds.

När ditt konto har migrerats till Microsoft 365 kan du logga in på ditt Workspace Email-konto i 14 dagar. Efter 14 dagar, när ditt Workspace Email-konto är stängt, kan du inte komma åt dina kalendrar i Workspace Email.

OBS! Din Calendar kan återställas i 60 dagar efter att den har tagits bort från ditt konto.

Om du använder en gruppkalender måste du exportera och importera dina kalendrar. Eventbilagor är inte en funktion som stöds när du exporterar och importerar kalendrar.

Varför har jag en .archive-e-postadress i min e-post & Office-kontrollpanel?

När du har flyttat från Workspace Email till Microsoft 365 kan du se konton i din e-post & Office-kontrollpanel med ”.archive” (som jane.archive@coolexample.com ). Du har flera alternativ baserat på vad du vill göra med de här kontona.

Vad händer med mina Workspace Email-konton efter övergången?

Efter övergångsdatumet levereras alla nya meddelanden till Microsoft 365. Du kan fortfarande komma åt Workspace Webmail upp till 14 dagar efter flytten och sedan tar vi bort Workspace Email från ditt konto.

Tillbaka till början

Vad händer med mina Workspace Email-krediter?

Dina Workspace Email-krediter får en exakt överföring i längd och pris. Om du till exempel har Workspace Email-krediter som är bra de kommande 14 månaderna får du automatiskt Microsoft 365-krediter som också är bra de kommande 14 månaderna.

Vad händer med mina oanvända Workspace Email-krediter?

Som en del av denna övergång får du samma antal Microsoft 365-krediter som du har Workspace Email-krediter.

Vad händer med de ytterligare SMTP-reläer som jag har köpt?

Med Microsoft 365 behöver du inte betala för ytterligare SMTP-reläer eftersom det erbjuder en högre sändningsgräns .

Kommer mitt förnyelsedatum att ändras?

I de flesta fall ändras inte ditt förnyelsedatum. Om du har en månadsprenumeration lägger vi automatiskt till tid till ditt förnyelsedatum för att se till att det inte finns några faktureringsproblem under din övergång.

Överst på sidan

Relaterat steg

• När du har flyttat till Microsoft 365, se våra rekommenderade nästa steg för ditt e-postkonto.