Min webbplats har hackats. Vad ska jag göra?

En hackad webbplats är väldigt frustrerande — det är besvärligt för ditt företag och dina besökare, och det kan ta tid att ta bort ett hack. Låt oss gå igenom det snabbaste och enklaste sättet att fixa din webbplats.

Låt oss kolla efter varningar

Om du har sett " Den här webbplatsen innehåller skadlig kod & quot; eller " Webbplatsen som innehåller innehåller skadliga program & quot; i anslutning till din webbplats finns det definitivt ett problem. Om du vill veta mer kan du besöka en webbplats som Sucuri SiteCheck-skannern och ange ditt domännamn.

• Om din webbplats har hackats visas en varning här.
  • Ingen varning? Det är mindre troligt (men fortfarande möjligt) att din webbplats har komprometterats.

OBS! Sucuri SiteCheck är en gratis webbplatssäkerhetsskanner. Fjärrskannrar har begränsad åtkomst och resultaten kan inte garanteras.

Ändra dina lösenord

Om din webbplats har hackats måste du omedelbart ändra alla dina lösenord.

OBS! Se till att du använder rätt instruktioner genom att ta reda på vilken typ av värdtjänstkonto du har .

Din värdtjänstLösenord att återställa
Linux-värdtjänst med cPanelPrimär FTP , sekundär FTP , databaser , appar som WordPress eller Joomla
Windows-värdtjänst med PleskPrimär FTP , sekundär FTP , databaser , appar som WordPress eller Joomla

Återställ från säkerhetskopia

Om du har en säkerhetskopia av din webbplats (och databas) som du vet inte var skadad, bör du överföra den till ditt värdkonto igen.

Om du har Säkerhetskopiering av webbplats kan du enkelt göra det för ditt cPanel- eller Plesk- konto.

Om du inte har ett reservverktyg rekommenderar vi att du lägger till en säkerhetskopiering av webbplats efter att du har löst problemet.

Ta bort hacket

Det är nästan omöjligt för någon att på ett tillförlitligt sätt ta bort skadlig programvara från en webbplats för hand. För att förhindra att din webbplats komprometteras rekommenderar vi att du använder en Webbplatssäkerhetsplan som övervakar och skyddar din webbplats från skadlig kod och andra potentiella säkerhetsintrång .

Identifiera & fixa svagheten

För att förhindra att din webbplats hackas igen bör du identifiera hur din webbplats komprometterades. Det finns två typer av svagheter: lösenord och strukturella problem.

Lösenord

De flesta hacker inträffar eftersom angriparen kunde gissa ditt kontos lösenord med hänsyn. Genom att helt enkelt ändra ditt lösenord (och använda ett starkare lösenord den här gången) kan du förhindra att dessa attacker lyckas i framtiden.

Strukturell

Dessa typer av svagheter kräver noggranna tester för att identifiera. Det finns mycket säkerhetsprogram som kan utföra dessa typer av skanningar, men vi rekommenderar Sucuri SiteCheck-skanner . Observera att fjärrskannrar har begränsad åtkomst och att resultatet inte kan garanteras.