Min e-post slutade fungera efter att jag konfigurerade mina Linux-värdtjänster med cPanel

Om din Microsoft 365, Professional Email eller Workspace Email slutade fungera när du konfigurerade din Linux-värdtjänst med cPanel, läs vidare för att lära dig vad som hände och hur du åtgärdade det. Om du bara vill fixa det läser du avsnittet Så här fixar du det.

OBS! Den här artikeln gäller endast Linux-värdtjänstkunder.

Vad som hände

Linux-värdtjänster med cPanel inkluderar värdtjänster för e-post på samma server som är värd för din webbplats. Den här integrerade tjänsten innebär att du kan använda ditt cPanel-konto för att vara värd för ditt domännamns e-postadresser.

När du konfigurerar din värdtjänst konfigurerar vi ditt domännamn så att det använder dess e-posttjänst genom att ändra dina DNS-inställningar — särskilt dina MX-poster, som styr vilken server som tar emot din domäns e-post.

Om du konfigurerar ett nytt domännamn är det inte så mycket. Men om du för närvarande har e-postadresser vid domännamnet kopplas domännamnet från servern som är värd för dem om du ändrar dina MX-poster — och ditt e-postmeddelande slutar fungera.

Så här fixar du det

Den enklaste lösningen är att lägga till e-postadresserna till dina cPanel-värdtjänster.

Men om du vill fortsätta använda samma e-posttjänst måste du ändra dina MX-poster .

Om du använde GoDaddys e-posttjänst, använd följande MX-poster:

MX (Mail Exchanger)
Prioritet Värd Pekar på TTL
10 @ mailstore1.secureserver.net 1 timme
1 @ smtp.secureserver.net 1 timme

Om du inte använde GoDaddys e-posttjänst måste du kontakta din e-postvärd för deras MX-poster.