Gen 3 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Migrera din WordPress-webbplats från delad värdtjänst till din Plesk-panelserver

Att använda WordPress® i delade värdtjänster är en utmärkt lösning för småföretag och privata webbplatser, men om du upptäcker att de begränsar resurserna och konfigurationsbegränsningarna kan det vara dags att uppgradera till en virtuell privat server (VPS) eller dedikerad server.

För att kunna göra detta behöver du åtkomst till ditt delade värdtjänstkonto och Plesk® Panel Server. Du bör också ha en FTP-klient som FileZilla tillgänglig för att ladda upp och ladda ner filer snabbt och effektivt.

För mer information, se WordPress codex .

Att migrera din WordPress-webbplats från Delad värdtjänst till din Plesk-panelserver

1. Exportera din WordPress-webbplats MySQL-databas. Mer information finns iExportera MySQL-databaser .
  2. Ladda ner WordPress-webbplatsens filer. Mer information finns iFlytta min cPanel-webbplats med FTP och FileZilla .
  3. Gå till https://[ipaddress]:8443/ (där [ipaddress] är din servers IP-adress).
  4. Logga in på Parallels Plesk-panelen som admin .
  5. Under Mina webbutrymmen klickar du på Lägg till ett webbutrymme i kraftanvändarvyn .
  6. Ange följande:
    • Domännamn - coolexample.com (där coolexample.com är namnet på ditt domännamn).
    • IPv4-adress - Välj den IP-adress du vill använda i den nedrullningsbara menyn.
    • FTP-användarnamn - Ange det FTP-användarnamn du vill använda.
    • FTP-lösenord - Ange det FTP-lösenord du vill använda.
    • Upprepa lösenord - Ange FTP-lösenordet igen.
  7. Klicka på OK.
  8. Anslut till den nya servern med hjälp av den FTP- information du precis skapat. Mer information finns iVad är FTP? .
  9. Välj alla Wordpress-filer och -mappar utom mappen db_backups och ladda upp dem till mappen httpdocs på servern.
  10. Under Webbplatser och domäner väljer du Databaser och klickar sedan på Lägg till ny databas .
  11. Ange önskat databasnamn, välj MySQL för typ och välj sedan Lokal MySQL-server för databasserver.
  12. Klicka på OK.
  13. Klicka på Lägg till ny databasanvändare och ange sedan databasens användarnamn och lösenord du vill använda.
  14. Klicka på OK.
  15. Klicka på Webadmin för att öppna phpMyAdmin.
  16. Importera SQL- filen du exporterade från ditt värdkonto. Mer information finns iImportera SQL-filer till MySQL-databaser .
  17. Klicka på Filhanteraren under Webbplatser och domäner .
  18. Klicka på httpdocs och välj sedan wp-config.php .
  19. Ange följande inuti de enkla citattecknen:
    • db_name - Ange ditt databasnamn.
    • db_username - Ange ditt användarnamn för databasen.
    • db_password - Ange ditt databaslösenord.
    • db_host - Skriv localhost .
  20. Klicka på OK.
  21. Ändra domänens IP-adress så att den pekar på servern. Använd IP-adressen du valde i Plesk. Mer information finns iHantera DNS-poster .

När migreringen är klar ser du till att kontrollera webbplatsens inställningar. Du kan behöva återaktivera insticksprogram i WordPress-instrumentpanelen. Mer information finns iAktivera och inaktivera insticksprogram i WordPress .

OBS! Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur man använder vissa produkter från tredje part, men vi rekommenderar inte tredjepartsprodukter och vi ansvarar inte heller för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Tredje parts märken och logotyper är registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Med ensamrätt. För mer information, se WordPress codex .