Microsoft upphörde med Bas-autentisering

År 2023 inaktiverade Microsoft grundläggande autentisering, som användes för att ansluta ditt Microsoft 365-konto till e-postklienter som Outlook och Apple Mail. Det är en föråldrad industristandard med ökade säkerhetsrisker från angripare som fångar inloggningsuppgifter.

Möjligheten att använda grundläggande autentisering i Exchange Online togs bort från följande protokoll:

• Exchange Aktiv synkronisering (EAS)
  • POP
  • IMAP
  • Fjärr PowerShell
  • Exchange Web Services (EWS)
  • Offline adressbok (OAB)
  • Outlook för Windows och Mac

Du kan fortfarande använda Outlook på webben för att komma åt din e-post. Det påverkades inte av avskrivningen Grundläggande autentisering.

I dina e-postklienter måste du emellertid byta till modern autentisering. Modern autentisering är säkrare och stöder multifaktorautentisering, eller MFA, som använder moderna metoder som engångs-textmeddelanden och autentiseringsappar.