Leta upp webbplatsens namnservrar

För att göra din webbplats synlig på Internet behöver du peka domännamnet till ditt värdkonto med användning av namnservrar. För mer information, se Vad är DNS?

OBS! Denna information gäller endast konton som är lagrade hos oss. Om du inte lagrar ditt konto hos oss kan du använda informationen i Ändra namnservrar för mina domäner.

Namnservrar tilldelas baserat på domännamn. Samma värdtjänstkonto kan ha domännamn som behöver använda olika uppsättningar med namnservrar.

Leta upp den primära domänens namnservrar

1. Logga in på din Mina Produkter-sida.
  2. Välj fliken Mina Produkter om du inte kommer dit automatiskt.
  3. Klicka på DNS bredvid den domän som du vill använda.
  4. Du kan se dina namnservrar under avsnittet Namnservrar på sidan DNS-hantering.

OBS! Det kan ta upp till 48 timmar för ändringar i din domäns namnservrar att propageras.

Leta upp den sekundära domänens/domänaliasets namnservrar

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Gå till fliken Produkter under ditt namn och klicka på fältet Värdtjänster för webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det konto du vill använda.
  4. Välj DNS-hanteraren på den nedrullningsbara menyn Mer. Du bör automatiskt komma till den primära domänen för din värdtjänstplan.
  5. Om du vill visa zonfilen för ett domänalias (parkerad domän) klickar du på Byt zon efter Zonfilsredigeraren. Det bör då visas en lista med dina domänalias.
  6. Leta upp den domän vars zonfil du vill visa och klicka på OK.
  7. Om du försöker bekräfta namnservrar för ett domänalias du nyligen lagt till rullar du längst ned i zonfilen till du kommer till avsnittet NS (Namnserver). De namnservrar som visas som (Information) är de namnservrar domänen ska använda.