Lämna e-postmeddelanden på servern när du använder en e-postklient

Standardinställningen för vissa e-postklienter är att ladda ner dina meddelanden från servern till din dator. För att behålla en kopia av dina meddelanden på servern måste du ändra dina inställningar i din e-postklient.

OBS! Om flera datorer används för att komma åt samma e-postkonto måste inställningarna ändras på varje dator. Dessutom, om flera användare har åtkomst till samma e-postkonto, måste varje användare ändra den här inställningen.

Så här ändrar du dina inställningar för Apple Mail för Mac OS X

1. Öppna Apple Mail.
  2. Gå till menyn Mail (E-post) och markera Preferences (Preferenser).
  3. Klicka på Konton och välj ditt e-postkonto.
  4. Gå till fliken Avancerat.
  5. Avmarkera kryssrutan Ta bort kopia från servern efter att ett meddelande har hämtats.
  6. Klicka på OK.

Att ändra dina inställningar för Entourage

1. Öppna Entourage®.
  2. Gå till menyn Verktyg och välj Konton .
  3. Välj ditt e-postkonto.
  4. Gå till fliken Alternativ.
  5. Under Serveralternativ väljer du Lämna en kopia av varje meddelande på servern .
  6. Klicka på OK.

Så här ändrar du dina inställningar för Eudora 6

1. Öppna Eudora.
  2. Gå till menyn Verktyg och välj Alternativ .
  3. Välj Inkommande e-post .
  4. Välj Lämna post på servern .
  5. Klicka på OK.

För att ändra dina inställningar för Thunderbird och Netscape Mail

1. Öppna Thunderbird® eller Netscape Mail®.
  2. Gå till Verktyg och välj Kontoinställningar.
  3. Välj Serverinställningar under ditt e-postkonto.
  4. Välj Lämna meddelanden på servern .
  5. Klicka på OK.

Att ändra dina inställningar för Opera Mail

1. Öppna Opera®.
  2. Gå till menyn Verktyg och välj E-post- och chattkonton .
  3. Välj ditt e-postkonto och klicka sedan på Redigera .
  4. Gå till fliken Inkommande.
  5. Välj Lämna meddelanden på servern .
  6. Klicka på OK.

Att ändra dina inställningar för Windows (Vista) Mail

1. Öppna Windows (Vista) Mail®.
  2. Gå till menyn Verktyg och välj Konton .
  3. Välj ditt e-postkonto och klicka sedan på Egenskaper .
  4. Gå till fliken Avancerat och välj Lämna en kopia av meddelanden på servern .
  5. Klicka på OK och sedan på Stäng .

OBS! Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur man använder vissa produkter från tredje part, men vi rekommenderar inte tredjepartsprodukter och vi ansvarar inte heller för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken från tredje part tillhör respektive ägare. Med ensamrätt.