Lär känna din instrumentpanel

Du ser alltid will always first see din GoDaddy Email Marketing instrumentpanel först när du loggar in på ditt GoDaddy Email Marketing-konto. Detta är basen för alla e-nyhetsbrev som du har skapat i GoDaddy Email Marketing. Här hittar du flera häftiga verktyg som kan hjälpa dig hantera ditt GoDaddy Email Marketing-innehåll på ett effektivt sätt. Med början överst på sidan har vi ...

Dina kampanjer

I den stora mittdelen av instrumentpanelen visas en miniatyrbild med en sammanfattning som representerar vardera av dina nyhetsbrev. Om du klickar på miniatyrbilden kan du förhandsgranska kampanjen i det befintliga skicket.

Nyhetsbrevstatistik

Till höger om miniatyrbilden visas en statistiksammanfattning. Dessa nummer och tårtdiagrammet visar den totala statistiken för den kampanjen, inklusive varje gång den har skickats. Om du klickar på någon av dessa mått visas detaljerad statistik för kampanjen ifråga.

För att läsa statistiksidan enbart för det senaste utskicket klickar du helt enkelt på Statistik-knappen nedanför miniatyrbilden.

Du kan uppdatera din statistik för valfri kampanj när som helst genom att klicka på den lilla runda pilknappen bredvid Statistik-knappen nedanför kampanjminiatyrbilden. Din statistik är otillgänglig medan GoDaddy Email Marketing uppdaterar statistiken.

Läs mer om din e-poststatistik.

Kampanjverktyg

Redigera: Du kan öppna den här kampanjen för redigering genom att klicka på knappen Redigera nedanför miniatyrbilden.

Skicka: Och du kan skicka kampanjen direkt från instrumentpanelen genom att klicka på knappen Skicka bredvid.

Schema: Klicka på klockknappen för att schemalägga kampanjen, så att du kan skicka den någon gång i framtiden. Den blir röd när kampanjen har schemalagts. För att redigera ett schemalagt utskick klickar du på knappen Schemalagda utskick längst ner i sidopanelen på höger sida, nedanför de små miniatyrbilderna till höger.

Klona: Fårknappen "klonar" en kampanj, dvs gör en exakt kopia av kampanjen, på instrumentpanelen. GoDaddy Email Marketing lägger en siffra i slutet av kampanjtiteln så att du kan se vilken kopia som är klonen. Det visas även en liten fårikon i övre högra hörnet av miniatyrbilden så att du kan avgöra att det är en kopia.

Dela: När du klickar på knappen Dela visas en lista över sociala plattformar och GoDaddy Email Marketing-adressen för kampanjen ifråga. Om du har aktiverat knapparna för delning på sociala medier i e-postmeddelandet kan du klicka på någon av dessa för att direkt dela nyhetsbrevet på något av dessa nätverk. (Kom ihåg: Knapparna för delning på sociala medier skiljer sig från de sociala ikonerna i sidfoten på ditt e-postmeddelande. Knapparna för delning på sociala medier måste ha aktiverats NÄR DU GÖR UTSKICKET, för att dessa alternativ ska fungera som de ska.) Du kan alltid kopiera webbadressen här och dela var som helst.

Ta bort: Om du vill ta bort kampanjen klickar du på soptunneknappen längst till höger på kampanjbrickan.

Sidopanelen

Välja nyhetsbrev

Om du klickar på en kampanj på den här sidopanelen kommer den att visas till vänster i huvuddelen av sidan. Kampanjerna visas i samma ordning som de anges i sidopanelen. Du kommer även att se dem tillagda i en ny lista längst ner, där det framgår vilka kampanjer som har valts.

Lär dig mer om

.

Bläddra i äldre kampanjer

Till höger om instrumentpanelen ser du en grå panel med mycket små miniatyrbilder och titlar på alla dina kampanjer. Det är en lång lista över alla kampanjerna som finns i ditt konto.

Så här ser du dem på andra sidor ifall du har många kampanjer. Äldre nyhetsbrev kanske inte visas automatiskt i din långa "Senaste"-lista, i mitten. Du kan klicka på en specifik sida för att hoppa direkt till den, eller bläddra i sidorna med de små pilarna.

Gruppering av nyhetsbreven i mappar

Om du vill konsolidera några av dina kampanjer i en enskild grupp kan du göra det här också. Dra en liten kampanjminiatyrbild på höger sida ovanpå en annan liten miniatyrbild, och släpp den. Voila! En grupp.

GoDaddy ger dig en chans att döpa den här mappen precis efter du har skapat den. Du kan även redigera namnet på gruppen när som helst genom att klicka på pennikonen bredvid gruppnamnet.

Om du vill lägga till eller ta bort en kampanj från den här gruppen, dra kampanjen från insidan till utsidan av mappen så tas den bort av GoDaddy Email Marketing. Om det bara finns 2 e-postmeddelanden i en mapp och drar ut ett av dem raderar GoDaddy Email Marketing automatiskt gruppen.

Bredvid gruppen ser du en bricka med två nummer. Det grå numret visar hur många kampanjer du har lagt i den här gruppen. Om du har några kampanjer i den markerade gruppen ändras numret så att detta indikeras.

Läs mer om gruppering av nyhetsbrev i mappar.

Söka i befintliga e-postmeddelanden

Du kan även använda det här området för att söka igenom alla dina kampanjer. Skriv helt enkelt din fråga i sökfältet till höger -- GoDaddy Email Marketing börjar automatiskt söka i dina nyhetsbrev när du skriver text i det här fältet. Sökresultaten visas i en lista i den grå panelen. Du kan klicka på miniatyrbilden för att fästa den på din stora instrumentpanelslista i mitten.

Nästa steg

• Nu har vi kommit till slutet av snabbkursen i GoDaddy Email Marketing instrumentpanelen - sätt igång och börja mejla!