Länka text eller bilder

Utan länkar hade webben inte varit mycket att ha. Med Website Builder v7 kan du snabbt lägga till hyperlänkar i text och bilder.

Så här länkar du text

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Leta upp den sida och den text du vill länka.
  4. Dubbelklicka inuti textrutan, eller klicka på textrutan en gång, och välj Redigera för att visa redigeraren för textrutor.
    Klicka på Redigera för att öppna textredigeraren.
  5. Om du vill lägga till en textlänk markerar du de ord i textrutan som du vill länka.
  6. Klicka på kedjeikonen i redigeraren för textrutor.
    Klicka på kedjeikonen för att länka den markerade texten.
  7. Klicka på menyn Mål i fönstret Länk för att välja en sida på webbplatsen eller skriv en webbadress (URL) i fältet Mål.
    Använd fönstret Länk för att välja mål för textlänken

Om du vill länka text till en e-postadress markerar du den och skriver följande i fältet Länk: mailto:kul@kulexempel.se. När kunderna klickar på länken öppnas automatiskt ett tomt e-postmeddelande till adressen.
    Länka den markerade texten genom att skriva följande i fältet Länk: mailto:kul@kulexempel.com

8. Markera Öppna länk i nytt fönster om du vill att användarens webbläsare ska stanna kvar på din webbplats.
  9. Klicka på Infoga för att använda länken och stänga rutan Länk.
  10. Klicka på Klicka på knappen Spara. för att spara ditt arbete.
  11. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

Så här länkar du en bild

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Leta upp den sida och den bild du vill länka.
  4. Klicka på bilden och välj Inställningar.
    Klicka på Inställningar
  5. Klicka på menyn Mål i delen Länk för att välja en sida på webbplatsen eller skriv en webbadress (URL) i fältet Mål.
    Klicka på Inställningar
  6. Markera Öppna länk i nytt fönster om du vill att användarens webbläsare ska stanna kvar på din webbplats.
  7. Klicka på Spara för att stänga fönstret med inställningar.
  8. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

För en länkad lista över de andra huvudfunktionerna i Webbplatsverktyg v7, se Använda Webbplatsverktyg 7