e-postmarknadsföring Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Lägga till standardlänkar med hjälp av makron

Om du har funnits på internet ett tag har du förmodligen hört ord som ” shortcode ” eller ” macro ” slängas runt, mycket. I grund och botten är allt detta bara sätt att berätta för ett program att göra något standard, med en kort, enkel kod eller ett kommando. Och du kan göra detta för att lägga till länkar till dina GoDaddy Email Marketing-e-postmeddelanden också!

GoDaddy Email Marketing innehåller automatiskt några standardlänkar i sidfoten och du kan ändra dessa inställningar med vårt tillägg för kampanjjusteringar. Men du kan även lägga till extra länkar, var som helst i din kampanj, med hjälp av makron nedan. Kopiera och klistra in de du behöver i en textmodul. När du förhandsgranskar e-postmeddelandet eller trycker på Skicka förvandlas dessa makron till en klickbar länk!

Makron och länksyntax i e-post

Författaren använder ett språk som kallas Markdown , så syntaxen för länktexten är viktig. Även om du lägger till en länk med kompositörsknapparna ser råtexten för en länk i din kampanj ut så här:

[Visa text som läsaren ser] ( http://yourURLgoeshere.com )

Hakparenteserna innehåller texten som en läsare ser som klickbar. I det här fallet visar ditt e-postmeddelande endast en klickbar länk med texten "Visa text som läsaren ser". Allt annat, inom parentes, är dolt. Parenteserna innehåller den faktiska webbadressen som du länkar till den länken till.

Eftersom dessa här alla är makron är de inte fullständiga webbadresser när du skriver in dem - de är bara en genväg för att veta vilken webbadress som ska läggas in när hon skickar e-postmeddelandet. Så du kan redigera texten i den första uppsättningen hakparenteser, men inte ändra något inom parentes.

Och se till att alltid testa dina e-postmeddelanden innan du skickar ut dem till dina prenumeranter!

Kortkodsmakron

Vidarebefordra till en vän:

[Klicka här för att vidarebefordra till en vän] ( [[forward_link]] )

eller

[Klicka här för att vidarebefordra till en vän] ( [[forward]] )

Avbeställa:

[Klicka här för att avsluta prenumerationen] ([[unsubscribe]] )

eller

[Klicka här för att avsluta prenumerationen] ([[opt_out]] )

Prenumerera:

[Klicka här för att prenumerera] ( [[subscribe]] )

Då läggs en länk till ditt standardanmälningsformulär .

Webbvy:

[Klicka här för att visa detta på webben] ( [[web_link]] )

eller

[Klicka här för att visa detta på webben] ( [[web_view]] )

Inställningar:

[Klicka här för att hantera dina prenumerationsinställningar] ( [[manage_subscription]] )

Sociala makron

Länkar för sociala ikoner:

[[social_links]]

Utan visningstext lägger det till i sig raden med knappar för dina aktiva sociala profiler .

Länkar för social delning:

[Klicka här för att gilla detta på Facebook] ( [[facebook_like]] )

[Klicka här för att dela det här på Twitter] ( [[twitter_share]] )

[Klicka här för att +1: a detta på Google +] ( [[plusone_share]] )

[Klicka här för att fästa det här på Pinterest] ( [[pinterest_share]] )

[Klicka här för att dela detta på LinkedIn] ( [[linked_in_share]] )

Avancerade makron

Det finns också makron för bara anpassade HTML- användare! Dessa måste användas i speciella sammanhang, när du skapar HTML-e-post, från grunden. Om du bara använder den vanliga kompositören, oroa dig inte om något av dessa.

Lägg till spårning av "Views":

[[tracking_beacon]] eller [[peek_image]]

Lägg till spårning vidarebefordran:

[[native_forward]]

Detta infogar CSS som försöker spåra inbyggd e-postklient (dvs. visningar när prenumeranten vidarebefordrar kampanjen utan att använda funktionen vidarebefordra till en vän).

Länk till bekräftelse:

[Klicka här för att bekräfta din prenumeration] ( [[confirmation_link]] )

Om du skickar ett e-postmeddelande med den här länken kommer mottagaren att undertryckas och markeras som "Obekräftad". När de klickar på bekräftelselänken kommer de automatiskt att undertryckas, bekräftas och läggas till igen till de aktiva prenumeranterna.

Text för förhandsgranskning av skärm:

[[subject_text]]

Detta lägger till en kort textsträng, extraherad från innehållet i e-postmeddelandet. Det kan visas i inkorgsvy för att stödja klienter (till exempel Gmail) efter ämnesraden.