Lägga till Google Analytics i Webbplatsverktyg v7

OBS! Denna artikel gäller Webbplatsverktyg v7. (Information för v6 finns i

.)

Med Google® Analytics kan du övervaka webbplatsbesökare genom att lägga till kod på webbplatsen. Du måste ha ett Google Analytics-konto för att använda tjänsten.

1. Följ Googles anvisningar för att skapa ett Google Analytics-konto.
  2. Kopiera det ID-spårningsskript som genereras av Google Analytics. (Mer information finns på Googles hjälpsidor).
  3. Logga in på Kontohanteraren.
  4. Klicka på Website Builder och sedan på Hantera bredvid den webbplats du vill använda.
  5. Klicka på Redigera webbplats och klicka sedan på ikonen med tre staplar (Hantera inställningar) och välj Webbplatsinställningar.
  6. Välj fliken Platsövergripande kod och klistra in HTML-koden i det översta textfältet.
    Skriv kod som ska stå mellan <HEAD>-taggar (alla sidor) i fältet Kod
  7. Klicka på OK och sedan på Publicera.

OBS! När du är klar med stegen ovan bör dina uppgifter visas i ditt Analytics-konto inom 24 timmar.

OBSERVERA: För en länkad lista över de andra huvudfunktionerna i Webbplatsverktyg v7, se Använda Webbplatsverktyget.