Lägga till digitala produkter

I din Websites + Marketing-onlinebutik kanske du vill erbjuda digitala produkter, såsom nedladdningsbara dokument, videor eller ljudfiler. Websites + Marketing-webbplatser kan ha både digitala och fysiska produkter som skickas till dina kunder.

OBS! Det är inte möjligt att lägga till digitala produkter på mobila enheter.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. På kontrollpanelen expanderar du Butik och väljer sedan Produkter .
  4. Välj Lägg till för att lägga till en ny produkt.
  5. Välj produkttypen Video / Digital .
    Välj knappen Digital
  6. Börja med att ange ett Produktnamn och ett Pris , som är obligatoriska fält. Fyll i de återstående fälten efter behov.
    • Bild eller video : Produkter med bilder är mer tilltalande. Välj någon av knapparna och bläddra till den fil du vill använda och välj Öppna .
      OBS! Bilder måste ha JPG-, JPEG-, GIF- eller PNG-format och får inte överskrida 10 MB vardera. (Du kan ladda upp bilder upp till 5 000 x 5 000 pixlar, men deras maximala bildskärm blir 1920 x 1080 pixlar.)
    • Försäljningspris : Visar försäljningspris med det vanliga priset överstruket
    • Skattekategori : Som standard är kategorin inställd på Digitala produkter . Om produkten är beskattningsbar ändrar du menyn till Standard eller väljer Icke beskattningsbar .
    • Synlighet : Ställ in reglaget Visible on my store på No för att dölja säsongsvaror eller om du tänker visa flera produkter samtidigt senare.
    • Kategorier : Gör det enklare för kunder att hitta objekt genom att skapa kategorier, som kläder, husgeråd, leksaker. Mer information om hur du skapar underkategorier finns i Lägg till produktkategorier .
  7. Använd flikarna för att lägga till mer information och tillhandahålla den digitala produkten.
    • Beskrivning : Lägg till information om produkten. manuellt, eller välj Föreslå beskrivning för att få en automatiskt genererad.
      • Använd Föreslå beskrivning för att skapa en AI-genererad beskrivning för din produkt. Du kan kopiera eller återskapa texten genom att välja Visa mig ett annat utkast och när du är nöjd med resultatet väljer du Infoga .
      • OBS! Att ha minst en produktbild och en produkttitel hjälper AI att skapa en mer exakt beskrivning.
    • Nedladdningsbart innehåll : Välj Lägg till fil . När du har lagt till och döpt din produktfil väljer du Spara för att ladda upp den.
      OBS! Du kan ladda upp upp till 10 filer per produkt. Nästan alla filtyper är tillåtna (MP3, MP4, M4A, ZIP, CSV, XLS, etc.) och var och en får inte vara större än 2 GB. Din kund får en unik webbadress för varje fil och kan ladda ner filen upp till tre gånger.
    • Sökmotorer: Lägger automatiskt till en direktlänk till den här produkten, som du kan redigera.
  8. Välj Spara igen när du är klar eller välj Spara och lägg till en till för att lägga till fler produkter.
    OBS! Du kan lägga till högst 5 000 produkter till din onlinebutik - i alla kombinationer av fysiska och digitala produkter. Du kan ladda upp högst 100 produkter samtidigt. Du kan lägga till eller importera produkter i din butik, men det finns inget exportalternativ.
  9. Publicera din webbplats för att lägga ut ändringarna online.

Den här videon beskriver hur du lägger till produkter och produktbilder, samt priser, moms, betalningar och frakt för din onlinebutik.

Relaterade steg

Så här återställer du nedladdningsgränsen till den digitala produktens beställningssida:

1. På kontrollpanelen expanderar du Butik och väljer sedan Beställningar .
  2. Välj den digitala produktens beställning.
  3. Rulla till Filer .
  4. Välj Återställ gränser .
  5. Välj OK för att återställa nedladdningsgränserna för alla filer som är associerade med den här beställningen.

Så här skickar du nedladdningslänken till din kund från beställningssidan för den digitala produkten:

1. På kontrollpanelen expanderar du Butik och väljer sedan Beställningar .
  2. Välj den digitala produktens beställning.
  3. Rulla till Filer .
  4. Välj Skicka länkar på nytt .
  5. Välj OK för att skicka nedladdningslänkar till kundens e-postadress associerad med beställningen.