Lägg till en underdomän som pekar mot ett servernamn

Nu när du förstår vad en underdomän är kan du lägga till icke-vidarebefordrade underdomäner som pekar mot servernamn. Om du vill vidarebefordra en underdomän, se

.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Bredvid Domäner klickar du på Hantera.
  3. Hur du lägger till underdomäner beror på vyn i ditt konto.

Kortvy

I kortvyn ser ditt konto ut ungefär så här:

1. Välj det domännamn du vill använda, klicka på Textikon (Inställningar) och välj Hantera DNS.
  2. Längst ner i delen Poster väljer du CNAME (alias) på den första menyn.
  3. Fyll i följande fält:
    • Namn — Ange underdomänsnamnet för aliasuppgiften. Skriv till exempel www.
    • Värde — Ange värdnamnet du vill att aliaset ska peka mot. Skriv till exempel @ för att mappa aliaset direkt till ditt domännamn.
  4. Välj hur länge servern ska cacha informationen från den andra menyn. Detta kallas för TTL (Time to Live).
  5. Klicka på Lägg till post.
  6. Den nya underdomänen visas i delen CNAME (alias).

DNS kan ta upp till 48 timmar att propagera.

Listvy

I listvyn ser ditt konto ut ungefär så här:

1. Klicka på det domännamn du vill använda.
  2. Välj fliken DNS-zonfil och klicka sedan på Redigera.
  3. Längst ner i delen Poster väljer du CNAME (alias) på den första menyn.
  4. Fyll i följande fält:
    • Namn — Ange underdomänsnamnet för aliasuppgiften. Skriv till exempel www.
    • Värde — Ange värdnamnet du vill att aliaset ska peka mot. Skriv till exempel @ för att mappa aliaset direkt till ditt domännamn.
  5. Välj hur länge servern ska cacha informationen från den andra menyn. Detta kallas för TTL (Time to Live).
  6. Klicka på Lägg till post.
  7. Den nya underdomänen visas i delen CNAME (alias).

DNS kan ta upp till 48 timmar att propagera.

Nästa steg

• Redigera en underdomän:
  • Ta bort en underdomän: