Lägg till en TXT-post

En TXT-post (står för textpost) är en DNS-informationspost som används för att koppla godtycklig text till en värd eller annat namn. Det vanligaste användningsområdet för TXT-poster är att bekräfta att du äger en domän, SSL-verifiering och avsändarpolicyer för e-post, såsom SPF-poster och DMARC-policyer.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Välj LÄGG TILL under tabellen över dina befintliga DNS-poster.
  5. Välj TXT i den nedrullningsbara menyn med postalternativ.
  6. Ange uppgifterna för din TXT-post:
    • Värd: Ange värdnamnet för TXT-posten. Du kan till exempel skriva ”www” för att lägga posten på www.coolexample.com. Ange @ i Värd-fältet för att lägga posten på coolexample.com.
    • TXT-värde: Värdet du anger som destination för värden.
    • TTL: Bestäm hur länge servern ska cacha information.
  7. Välj Spara för att slutföra dina uppdateringar.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina DNS-ändringar börjar gälla globalt.