Lägg till en SPF-post

En SPF-post (Sender Policy Framework) är en typ av TXT-post i din DNS-zonfil. SPF-poster hjälper till att identifiera vilja e-postservrar som har tillstånd att skicka e-post för din domän. Genom att lägga till en SPF-post kan du hjälpa till att upptäcka och hindra spammare från att skicka e-postmeddelanden med förfalskade avsändaradresser på din domän.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Välj Lägg till under tabellen med poster.
  5. Gå till Typ och välj TXT.
  6. Ange uppgifterna för din SPF-post:
    • Värd: Domänen eller underdomänen för SPF-posten. Sätt posten på din rotdomän genom att ange @ i Värd-fältet.
    • TXT-värde: Den SPF-regel som ska tillämpas. Ange till exempel v=spf1 mx -all för att ange att e-post tillåts från din e-postserver och inga andra. Kolla in mer information om SPF-postsyntax.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information. Standardinställningen är 1 timme.
  7. Välj Spara för att spara din nya SPF-post.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina ändringar börjar gälla globalt.

Mer information

• SPF-poster ska bestå av färre än 512 tecken och endast UTF-8-tecken stöds.
  • Behöver du ändra dina TXT-poster? Ändra vad du vill när som helst.
  • Skapa en mall för att snabbt tilldela DNS-poster till dina domäner.