Konfigurera en server

Du har redan köpt en server, och nu måste du konfigurera den. Det innebär bland annat att du måste ange ett användarnamn och lösenord.

Konfigurera din virtuella privata server (VPS)

1. Logga in på Kontohanteraren.
  2. Klicka på Servrar.

Klicka på något av följande beroende på vilken typ av administrationsgränssnitt servern använder (mer information).

Gateway

1. Klicka på Hantera vid den server du vill använda.
  2. I avsnittet för önskad server klickar du på Konfigurera.
  3. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Skapa:
    Fält Vad ska man göra...
    Servernamn Ange ett namn för servern.
    Användarnamn Ange det användarnamn som ska användas för att logga in på servern.
    Lösenord &
    Bekräfta lösenord
    Ange det lösenord som ska användas för att logga in på servern.
    Region för datacenter [Kommer snart] Välj den plats där du vill skapa servern.
    Systemavbildning Välj det operativsystem du vill använda.
    Kontrollpanel Välj den kontrollpanel du vill använda.1
    Importera dina webbplatser Välj de cPanel-konton med delade värdtjänster som du vill importera (mer information).

1 Alla kontrollpaneler är inte tillgängliga för alla systemavbildningar/operativsystem. Du kan till exempel inte välja cPanel om du vill använda Fedora på din virtuella privata server (VPS). Om du vill använda kontrollpanelen måste du välja en kompatibel systemavbildning/ett kompatibelt operativsystem.

Hosting Control Panel

1. Klicka på Hantera bredvid det konto du vill använda.
  2. Läs slutanvändarlicensavtalet och klicka sedan på Godkänn.
  3. Fyll i följande fält:
    • Ange servernamn – Servernamnet (d.v.s. namnet på kontot) hjälper dig att identifiera det här kontot i kontolistan.
    • Välj operativsystem – Välj det operativsystem du vill köra på servern.
    • Ställ in överskridningsskydd – Med bandbreddsöverskridningsskyddet slipper du betala dyra avgifter för att du överskrider bandbreddsgränsen, eftersom ditt konto spärras automatiskt när den tilldelade bandbredden överskrids. Kontot återställs vid nästa faktureringsperiod eller när du köper extra bandbredd.
    • Ange användarnamn – Det användarnamn som skapas här är det namn du använder för att logga in på servern. På Linux®-servrar kan du inte logga in som rotanvändare. Läs Byta till rotanvändaren på din Linux-server om du behöver logga in som rotanvändare.
    • Ange nytt lösenord – Använd det här lösenordet för att komma åt servern via användarnamnet eller som rotanvändare.
    • Bekräfta nytt lösenord – Bekräfta ditt lösenord.
  4. Klicka på Fortsätt.
  5. Bekräfta dina inställningar och klicka på Skicka.

Om du har köpt FTP-reserv tillsammans med servern ska du fylla i fälten för inloggningsuppgifterna för FTP-reservkontot:

• FTP-användarnamn – Det användarnamn som används för att komma åt kontot för FTP-säkerhetskopiering från servern.
  • FTP-lösenord – Använd det här lösenordet för att komma åt kontot för FTP-säkerhetskopiering från servern via FTP-användarnamnet.
  • Bekräfta FTP-lösenord – Bekräfta ditt lösenord.

Efter du har klickat på Skicka bör din virtuella privata server bli tillgänglig inom ungefär 5 timmar. Vi skickar ett e-postmeddelande till dig när det är klart.