API-återförsäljare Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Konfigurera mitt API-återförsäljarkonto

När du har registrerat dig för ett API-återförsäljarkonto måste du skapa din API-nyckel och skapa ett Good as Gold-konto för betalningstransaktioner.

OBS! Du kan skapa API-nycklar i både ditt återförsäljarkonto och ditt GoDaddy-konto. API-nycklar är separata och kan endast användas i de konton de skapades i. Om du vill skapa en nyckel i ditt GoDaddy-konto besöker du utvecklarportalen .

Steg 1: Skapa din API-nyckel för återförsäljare

Generera en API-nyckel och hemlig kod för att ringa direkt till vår produktionsmiljö. Vi rekommenderar att du skapar en test-API-nyckel först, så att du kan använda testmiljön för att se till att den fungerar som den ska innan du börjar använda den.

1. Logga in på din Kontrollcentral för återförsäljare (använd ditt GoDaddy användarnamn och lösenord).
  2. Välj Inställningar och sedan API-nycklar .
  3. (Valfritt) Skapa en API-nyckel för testmiljön.
    1. Välj Skapa .
    2. Ange ett namn för din API-nyckel och välj sedan Test .
    3. Välj Spara . En API-nyckel och en hemlig kod för testmiljön visas. Kopiera ner den hemliga koden och spara den på ett säkert ställe - vi kan inte visa den igen.
    4. Välj OK .
    5. Använd din API-testnyckel när du vill verifiera ditt innehåll mot vår OTE / testmiljö (med hjälp av bas-URL: enhttps://api.ote-godaddy.com ) innan du går live med samtal till produktionsmiljön.
    6. OBS! OTE / testmiljön är endast avsedd för test. Det är förfinansierat så det är enklare för dig att testa saker, men är inte kopplat till livemiljön / produktionsmiljön. Produkter eller köp i testmiljön överförs inte till den levande miljön eller vice versa.

4. Skapa en API-nyckel för produktionsmiljön.
    1. Välj Skapa .
    2. Ange ett namn för din API-nyckel och välj sedan Live .
    3. Välj Spara . En API-nyckel och en hemlig kod för produktionsmiljön visas. Kopiera din hemliga kod och förvara den säker - vi kan inte visa den igen.
    4. Välj OK .
    5. När du är redo för produktion använder du din live-API-nyckel för att ringa vår produktionsmiljö (med hjälp av bas-URLhttps://api.godaddy.com ).
  5. Välj Inställningar och sedan API-nycklar för att hitta både din test-API-nyckel och live-API-nyckel.
    • Läs API-dokumentationen för ytterligare information om anslutning till test- eller produktionsmiljöer.
  6. (Valfritt) För att hantera en API-nyckel väljer du Inställningar , sedan API-nycklar och sedan Åtgärder . Välj knappen bredvid nyckeln du vill hanteraalt-namn för bilden Meny Mer .
    • Kopiera nyckel till Urklipp : Kopiera den valda nyckeln till Urklipp.
    • Redigera nyckel : Redigera eller ändra ditt nyckelnamn. Om du byter namn på nyckeln ändras inte den verkliga nyckeln eller den hemliga nyckeln.
    • Återskapa nyckelhemlighet : Skapa en ny hemlig nyckel om din ursprungliga nyckel har förlorats eller komprometterats.
    • Ta bort nyckel : Ta bort nyckeln och ta bort den helt från ditt konto.

Steg 2: Skapa ett konto Good as Gold

Ett Good as Gold-konto krävs för att köpa produkter, t.ex. en domän. Det här är för närvarande det enda sättet att finansiera ditt konto. API: et drar av de fasta köpräntorna från det här kontot - så var noga med att finansiera det i enlighet med detta.

OBS! GoDaddy API erbjuder inte någon betalningsprocessor eller betalningsgateway. För att samla in pengar från dina kunder måste du konfigurera dina egna betalningsbehandlare.

1. Logga in på ditt kontrollcenter för återförsäljare (använd ditt GoDaddy-användarnamn och lösenord).
  2. Välj Inställningar och sedan Inställningar för lågbalans .
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till pengar till ditt Good as Gold-konto . Det här avsnittet innehåller den information du behöver för att överföra pengar till ditt konto, inklusive ditt kundnummer.
    • Om du vill få ett meddelande när ditt kontosaldo når ett visst belopp, gå till Inställningar , sedan Inställningar för Låg saldo och ställ in ett miniminivå. Du får en påminnelse om att fylla i dina pengar när ditt saldo når det beloppet.