Kodsignering Microsoft Office-makron och Visual Basic för program

OBS! Från och med 1 juni 2021 utfärdar eller förnyar GoDaddy inte längre kodsignering eller certifikat för drivrutinsignering. Om du redan äger en kodsignering eller ett drivrutinsigneringscertifikat kommer du inte att kunna återköra det efter 1 juni 2021. Alla certifikat som utfärdas före 1 juni 2021 förblir giltiga tills de upphör.

Ett kodsigneringscertifikat kan användas för att signera innehåll som produceras av flera Microsoft & reg; Office-program som Word & reg ;, Excel & reg; och PowerPoint & reg ;.

Innan du börjar, se till att kodsigneringscertifikatet och den privata nyckeln finns i Windows certifikatarkiv. Se Installera kodsigneringscertifikat i Windows för installationsanvisningar.

Till kodsignaldokument

1. Öppna filen du vill signera.
  2. Klicka på menyn Verktyg , markera Makro och klicka på Visual Basic Editor .
  3. I fönstret Project Explorer väljer du det VBA-makroprojekt som du vill signera.
  4. Gå till menyn Verktyg och välj Digital signatur .
  5. Klicka på Välj och välj ditt kodsigneringscertifikat.
  6. Klicka på OK för att stänga.

OBS! Som standard är Windows & reg; XP och Windows 7 lägger inte till någon tidsstämpel i certifikatet.

Om du vill låta folk fortsätta att använda din signerade Visual Basic & reg; för applikationer (VBA) -kod efter att certifikatet löper ut, ändrar du registret på din kodsigneringsdator för att lägga till en tidsstämpel vid signeringen med följande nycklar:

• Skapa nyckel: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security
  • Skapa sträng: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security \ TimeStampURL
  • Skapa DWORD: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security \ TimeStampRetryCount
  • Skapa DWORD: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security \ TimeStampRetryDelay
  • Ställ in de nya fälten på följande värden:
    TimeStampURL = http://tsa.starfieldtech.com
    TimeStampRetryCount = 3
    TimeStampRetryDelay = 2