Jämför Webbplatsverktyg version 6 med Websites + Marketing

Nu när innehållet i Webbplatsverktyg version 6 har flyttats till Websites + Marketing ska vi ta en titt på ditt nya hem:

Slutligen hjälper vi dig att presentera några av de spännande sätten att utveckla din webbplats med Websites + Marketing.

Kontrollpanelen och Webbplatsverktyget

I Webbplatsverktyg version 6 var instrumentpanelen en plats för att designa din webbplats, tilldela en butik eller arbeta med foton och videor. I grund och botten var det en innehållsförteckning för de andra flikarna.
Skärmdump av Webbplatsverktyg version 6 Kontrollpanel

I Websites + Marketing är instrumentpanelen fortfarande den plats där du sätter igång allt bakom kulisserna för att konfigurera din webbplats - och den har även lite nytt innehåll.
Skärmdump av instrumentpanelen

Från kontrollpanelen kan du:

• Redigera och förhandsgranska din webbplats i Webbplatsverktyget.
  • Ställ in din onlinebutik och möten.
  • Skapa bilder och inlägg på sociala medier.
  • Hantera din lista med kunder och prenumeranter och skicka marknadsföringsmeddelanden via e-post till dem.
  • Hitta förslag på hur du kan förbättra din webbplats.
  • Förbättra din SEO för att hitta din webbplats lättare.
  • Se din Insight-poäng.

Läs Lär känna Websites + Marketing för en mer ingående turné. Eller, om du vill ha en video, kolla in kursen Lära känna Websites + Marketing för att bekanta dig med alla aspekter av din webbplats och kontrollpanel.

Teman, stilar, färger och teckensnitt

I Webbplatsverktyg version 6 fanns mallar och färger i menyn Stilar. Ändring av teckensnitt utfördes i textredigeraren.

I Websites + Marketing finns alla dessa inställningar i Webbplatsverktyget (välj Redigera webbplats ) under Tema .
Skärmdump av fliken Tema, tillsammans med Webbplats och inställningar

Se hur du konfigurerar ditt visuella varumärke för att lära dig lägga till din logotyp, byta tema , välja webbplatsfärg , ändra teckensnitt och storlek och anpassa din text . Vi håller textredigeringen relativt enkel så att ditt varumärke blir mer konsekvent, vilket gör din webbplats mer professionell.

Sociala medier

Menyn Webbplatsverktyg version 6 Social innehöll anslutningar till Twitter, Facebook, Flickr och ett anpassat RSS-flöde.
Skärmdump av Webbplatsverktyg version 6 Social instrumentpanel

I Websites + Marketing är området Dashboard Marketing och Socialt där du ansluter till alla dina sociala mediekonton (Facebook, Instagram, Google Företagsprofil och Yelp). Det är också här du är skapa bilder till din webbplats eller sociala medier och skapa och schemalägga inlägg på sociala medier .
Skärmdump av den sociala instrumentpanelen

I webbplatsredigeraren kan du lägga till ett avsnitt som är synligt för personer som besöker din webbplats och innehåller länkar till dina sociala medier, eller skapa ett fotogalleri med bilder från ditt Instagram-flöde.

Inställningar

I Webbplatsverktyg version 6 innehöll Inställningar information som skapades när du först konfigurerade ditt konto. Den innehöll även detaljer som om bannern, sökmotorinformation, stavningskontroll och andra alternativ skulle visas. Bildinställningar och blogginställningar var separata.

I Websites + Marketing öppnar du webbplatsredigeraren och väljer sedan Inställningar .
Skärmdump av fliken Inställningar, tillsammans med flikarna Webbplats och Tema

Det här avsnittet innehåller inställningar relaterade till din domän, webbplatsprofil, analys och spårning. Några höjdpunkter är:

• Grundläggande information som webbplatsnamn, företagskategori, e-post, adress och telefonnummer.
  • Andra sociala medier , som YouTube, Pinterest och LinkedIn.
  • Sökmotoroptimering (även tillgänglig från kontrollpanelen i Marknadsföring , sedan SEO-verktyget ) så att människor lättare kan hitta din webbplats.
  • Favicon (den lilla ikonen som visas på din webbläsarflik).
  • Webbplatshistorik (och även var du hittar dina säkerhetskopior av webbplatsen).
  • Cookie-banner , vilket krävs om du har några cookies eller spårningsskript .
  • Var du kan lägga till ditt Google Analytics , Facebook Pixel , Pinterest-metatagg och Google AdSense- ID och -skript.

Kontaktinformation (adress, telefonnummer, e-post)

I Webbplatsverktyg version 6 var du tvungen att manuellt lägga till din kontaktinformation på din startsida och Kontakta oss.

I Websites + Marketing finns all din kontaktinformation på fliken Inställningar och sedan i området Grundläggande information . Din grundläggande information ger din rubrikinformation och alla nya avsnitt kontaktinformation.

Om du lägger till ett avsnitt och söker efter ”Kontakt” visas flera olika sätt att visa kontaktinformation, formulär, öppettider och en karta. Varje kontaktsektion kan anpassas.

E-postadresser för kontaktformulär och webbplatsmeddelanden kan också anpassas separat från din grundläggande information.