iPhone: Konfigurera Workspace Email

Den här artikeln gäller bara för Workspace Email. Anvisningar för Office 365 E-post finns i Outlook-app på iPhone och iPad: Konfigurera e-post

Vi vet att du vill komma igång med din e-post på din iPhone®, iPad® eller iPod® Touch. Din e-post bör fungera på din enhet om cirka 5 minuter.

Använd dessa steg för att konfigurera den inbyggda e-postappen med ditt Workspace e-postkonto. Du kan också använda Outlook-appen för att hämta din e-post. Så här konfigurerar du Outlook-appen på din iPhone eller iPad.

Om du följer stegen nedan och ändå inte kan ta emot eller skicka e-post finns hjälp i iPhone: Felsökning av e-postkonfiguration. Du kan behöva göra vissa ytterligare ändringar beroende på var du bor och vilka tjänsteleverantörer du använder

INNAN DU SÄTTER IGÅNG: För att konfigurera din iPhone, iPad eller iPod Touch för din e-post måste du känna till dina inställningar och portar för POP eller IMAP e-postserver. För att hitta dessa går du till Konfigurationscenter för e-post och skriver upp den information som visas under Inställningar för e-postserver.

1. Stäng av WiFi innan du påbörjar den här processen.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Peka på Post, Kontakter, Kalendrar på skärmen Inställningar.
  4. Tryck på Lägg till konto.
  5. Tryck på Annat.
  6. Tryck på Lägg till e-postkonto.
  7. Ange ditt namn, din e-postadress, ditt lösenord och en kort beskrivning för din e-post. Tryck på Nästa.
  8. Om du har IMAP, trycker du på IMAP. Om du inte är säker trycker du på POP.
  9. Använd de här inställningarna för din inkommande e-postserver, beroende på vilken typ av e-postkonto du har:
    POP
    Tryck på POP längst upp.
    Värdnamn pop.secureserver.net
    Användarnamn Ange din fullständiga e-postadress.
    Lösenord Ange lösenordet för ditt e-postkonto.
    IMAP
    Tryck på IMAP längst upp.
    Värdnamn imap.secureserver.net
    Användarnamn Ange din fullständiga e-postadress.
    Lösenord Ange lösenordet för ditt e-postkonto.
  10. Använd de här inställningarna för din utgående e-postserver:

Som ett felsökningssteg måste du ha SMTP-vidarebefordran aktiverat för ditt konto. För mer information, se Hantera ditt e-postkontos SMTP-reläer.

SMTP (utgående e-postserver)
    Värdnamn smtpout.secureserver.net
    Användarnamn Ange din fullständiga e-postadress.
    Lösenord Ange lösenordet för ditt e-postkonto.

Även om iOS betecknar de här fälten som valfria, kräver våra e-postservrar dem för att skicka e-post.

11. Om du har IMAP trycker du på Nästa och därefter på Spara. Annars trycker du bara på Spara.

Det är allt. Gå till Post på din enhet (vanligtvis på raden längst ned på skärmen). Om allt fungerar som det ska bör du se e-postmeddelanden. För att säkerställa att du kan skicka meddelanden kan du skriva ett e-postmeddelande och skicka det till dig själv.

Om du inte får e-postmeddelanden eller inte kan skicka meddelanden, se iPhone: Felsökning av e-postkonfiguration. Oroa dig inte. Det finns lite olika saker som kan inträffa under konfigurationen. Vi kommer att hjälpa dig att undersöka och åtgärda dessa.

När du har skapat ett nytt IMAP-konto för din iPhone 5 kan du få följande meddelande: "Kan inte flytta meddelandet. Meddelandet kunde inte flyttas till papperskorgen." Följ anvisningarna nedan om du vill ta bort eller flytta e-postmeddelanden utan att detta meddelande visas.

Så här tar du bort eller flyttar IMAP-brev på din iPhone

1. Tryck på Hem-knappen på din iPhone och välj Inställningar.
  2. Peka på Post, Kontakter, Kalendrar på skärmen Inställningar.
  3. Klicka på ditt e-postkonto (det bör synas en pil till höger om e-postadressen.)
  4. Rulla ned och klicka på Avancerat.
  5. Knacka på den tomma IMAP-sökvägsprefix.
  6. Skriv INBOX (med stora bokstäver) och klicka på Konton (överst till vänster) och klicka på Klar (överst till höger) TVÅ GÅNGER för att stänga inställningarna.
  7. Knacka på Hem-knappen och öppna brevet på nytt.

Nu kan du ta bort eller flytta brev utan att ett felmeddelande visas!

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.