iPhone: Felsökning av e-postkonfiguration

Använd följande information för att felsöka vanliga problem när du konfigurerar e-post på en iPhone®, iPad® eller iPod® Touch. Under tiden kan du alltid använda vår MobileMail (http://mobilemail.secureserver.net) för att hålla kontakt med kunder, vänner och familj.

Steg 1: Se till att du kan ansluta till MobileMail

Först, anslut till MobileMail på din utrustning för att se till att du har ett konto och att ditt användarnamn och lösenord fungerar. Gå till http://mobilemail.secureserver.net, och logga in.

Om du inte kan logga in, kolla att ditt e-postkonto är konfigurerat och du har rätt e-postadress och lösenord. Du kanske behöver kontakta systemadministratören som konfigurerade ditt konto. Mer information finns i Skapa e-postadresser i kontrollcentret för arbetsytor.

Steg 2: Kontrollera dina inställningar

Att skriva på en iPhone eller iPad kan vara knepigt; det är lätt hänt att man skriver fel. Kontroller att du använder rätt inkommande och utgående servrar (värdnamn), e-postadress, och lösenord för att ansluta ditt e-postkonto.

Se till att din e-postadress/användarnamn och lösenord sparas i respektive fält, då vissa klienter gör dessa fält valfria. Dessa uppgifter krävs för att klienten ska kunna ansluta till våra e-postservrar!

Dina servernamn kan även skilja sig från vår standardinställning, beroende på vilken typ av e-postkonto du har och var du har köpt det. För mer information, se

.

Steg 3: Återställ ditt lösenord

Om du har bekräftat att ditt lösenord är korrekt genom att logga in men du ändå inte kan konfigurera e-post på din iPhone, återställ ditt Workspace Email-lösenord. (Du kan använda samma lösenord igen.)

När du har återställt lösenordet försöker du konfigurera e-postkontot på nytt.

Steg 4: Prova olika SMTP-portar

Vanligtvis, så ska de SMTP-portar som iPhone och iPad har fungera bra. Som grundinställning använder din utrustning SSL och port 465 för SMTP. Om du kan ta emot men inte skicka e-post från din utrustning, kontrollera att du använder SSL och port 465.

Ibland blockerar internetleverantörer eller nätverksleverantörer särskilda portar av säkerhetsskäl. Om grundinställningarna inte fungerar kan du prova alternativa portar.

Att ändra inställningar för SMTP-portar i din iPhone, iPad eller iPod Touch.

1. Gå till Inställningar.
  2. Peka på Post, Kontakter, Kalendrar på skärmen Inställningar.
  3. Tryck på det e-postkonto som du vill ändra.
  4. Tryck på SMTP och på den SMTP-server du vill ändra.
  5. Om du har Använd SSL aktiverat, använd port 465. Om inte, avaktivera Använd SSL och använd de här portarna för SMTP: 80, 3535, eller 25.
  6. Gå till Mail, och se om du kan skicka e-post. Om inte, upprepa stegen 1-5 och försök med en annan port.

Steg 5: Kontakta kundsupport

Om du gått igenom dessa steg och fortfarande inte kan få ditt e-postkonto att fungera med din utrustning, var god kontrollera kundsupporten. Vi har tillgång till ytterligare verktyg och det kan vara något problem med ditt e-postkonto som vi kan lösa.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.