Installerar SSL på delade Plesk-värdtjänster

Våra Plesk-konton med delade värdtjänster ( mer information ) har stöd för SSL-certifikat från oss (som vi installerar åt dig på den primära domänen) samt tredjepartsleverantörer (som du måste installera själv). Här är processen för manuell SSL-certifikatinstallation:

1. Skaffa en dedikerad IP-adress (endast delad värdtjänst ) - även om du inte behöver en dedikerad IP-adress för att installera ett SSL-konto på ditt Plesk-konto, kan du se till att alla besökare kan upprätta en SSL-anslutning. Mer information finns iLägg till en dedikerad IP-adress .
    Varning: Om du lägger till en dedikerad IP-adress till ditt konto, kontakta kundsupport för att slutföra konfigurationen.
  2. Generera en CSR - Du måste ge företaget som tillhandahåller ditt SSL-certifikat en begäran om certifikatsignering från ditt Plesk-konto för delade värdtjänster.
  3. Ladda upp och installera ditt SSL-certifikat - När du har fått SSL-certifikatet måste du ladda upp det till ditt delade värdtjänstkonto och sedan aktivera det för den webbplats du vill säkra.

Generera en CSR

För att slutföra dessa steg måste du ha konfigurerat ditt Plesk-konto och redan lagt till det domännamn du vill säkra med ett SSL-certifikat.

Att generera en CSR

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Värdtjänster för webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det konto du vill använda.
  4. Klicka på Visa mer i avsnittet för det domännamn du vill använda.
  5. Klicka på SSL / TLS-certifikat .
  6. Klicka på Lägg till SSL-certifikat .
  7. Ange ett certifikatnamn , fyll i fälten i avsnittet Inställningar och klicka sedan på Begär .
    Varning: Den information du anger i avsnittet Inställningar måste stämma exakt med den information du tillhandahåller SSL-leverantören.
  8. Klicka på namnet på certifikatet du lade till i Plesk.

Din begäran om certifikatsignering visas i avsnittet CSR.

För att få ditt SSL-certifikat måste du tillhandahålla denna CSR till det företag som utfärdar certifikatet.

När de har utfärdat certifikatet ger de dig en CRT- fil, som är ditt SSL-certifikat.

Ladda upp och installera ditt certifikat

För att slutföra dessa steg måste du ha CRT- filen tillhandahållen av det företag som utfärdade ditt SSL-certifikat.

För att ladda upp ditt certifikat

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Värdtjänster för webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det konto du vill använda.
  4. Klicka på Visa mer i avsnittet för det domännamn du vill använda.
  5. Klicka på SSL / TLS-certifikat .
  6. Använd avsnittet Ladda upp certifikatfilerna för att ladda upp CRT- filen från din lokala dator som certifikat och klicka sedan på Skicka filer .

Så här aktiverar du ditt certifikat

1. Gå till fliken Webbplatser och domäner.
  2. Klicka på Visa mer i avsnittet för det domännamn du vill använda.
  3. Klicka på Värdinställningar .
  4. Välj SSL-support i avsnittet Säkerhet .
  5. Välj det certifikat du skapade och klicka sedan på OK .

Det var allt! För att se till att ditt SSL fungerar kan du kontrollera det på SSL Shopper .

Teknisk information

Till skillnad från andra av våra värdtjänstplattformar behöver du inte nödvändigtvis ha en dedikerad IP-adress för att ha ett SSL-certifikat på våra Plesk-konton med delade värdtjänster. Det beror på att den använder SNI-protokollet (Server Name Indication). Emellertid har inte alla webbläsare stöd för SNI, vilket innebär att vissa användare inte kan upprätta en anslutning via SSL utan en dedikerad IP-adress.