Installera ett SSL-certifikat på Apache (CentOS)

När din certifikatbegäran har godkänts kan du hämta ditt SSL-certifikat och mellanliggande certifikat från SSL-programmet. För mer information, se Hämta ditt SSL-certifikat. Båda dessa filer måste vara installerade på din webbserver.

De här anvisningarna gäller inte Ubuntu-servrar med Apache.

Du kan också hämta paketet med mellancertifikat från -arkivet.

Så här installerar du SSL och mellanliggande certifikat

1. Kopiera din SSL-certifikatfil och certifikatpaketfilen till din Apache-server. Du bör redan ha en nyckelfil på servern från tillfället då du skapade din certifikatbegäran.
  2. Leta upp följande direktiv antingen i filen httpd.conf eller i filen ssl.conf (vilka filer du använder beror på hur du konfigurerat Apache). Om en eller flera av dem har kommenterats bort tar du bort tecknet # från början av raden. Ange värdena för dessa direktiv till den absoluta sökvägen och filnamnet på den relevanta filen, baserat på den version av Apache du använder:
    Apache version < 2.4.8
    Direktiv Sökväg att ange
    SSLCertificateFile Sökväg till certifikatfil
    SSLCertificateKeyFile Sökväg till nyckelfil
    SSLCertificateChainFile Sökväg till mellanliggande paket
    Apache version 2.4.8+
    Direktiv Sökväg att ange
    SSLCertificateFile Sökväg till certifikatfil
    SSLCertificateKeyFile Sökväg till nyckelfil
    SSLCACertificatePath Sökväg till mellanliggande paket
  3. Spara konfigurationsfilen och starta om Apache.

Så här startar du om din webbserver

Proceduren för att starta om Apache beror mycket på din OS-plattform. På Unix-liknande plattformar (Linux, Solaris, HP-UX osv.) kör du vanligtvis ett skript för att avsluta och starta om httpd-demonen. På Windows avslutar och startar du vanligtvis om Apache-tjänsten i konsolen för tjänsteadministration. Läs mer i OS-leverantörens dokumentation eller i Apache-dokumentationen.

Ditt SSL-certifikat har installerats. Om du har problem kan du få information i

som hjälper dig diagnostisera problemen.