SSL-certifikat Hjälp

Installera ett SSL-certifikat i Microsoft IIS 8

När du har begärt certifikatet i vårt onlineprogram och det är redo att installeras, måste du ladda ned de filer som vi skickar.

Du kan ladda ned IIS 7-certifikatfilerna, som är kompatibla med IIS 8.

Först måste du installera det mellanliggande certifikatet som ingår i paketet på din Microsoft® IIS 8-server. Du kan också ladda ned det mellanliggande certifikatet gd_iis_intermediates.p7b från arkiv.

För att installera det primära SSL-certifikatet måste du sedan slutföra din väntande begäran, binda certifikatet till din webbplats och starta om din webbplats.

Så här installerar du ett mellanliggande certifikat i Microsoft IIS 8

1. Klicka på Start och sedan på Kör....
  2. Skriv in mmc och klicka sedan på OK. Microsoft Management-konsolen kommer då att öppnas.
  3. I konsol 1-fönstret klickar du på Fil-menyn och väljer sedan Lägg till/ta bort snap-in.
  4. I fönstret Lägg till och ta bort Snap-in väljer du Certifikat och klickar på Lägg till.
  5. I fönstret certifikat-snap-in väljer du Datorkonto och klickar sedan på Nästa.
  6. På skärmen Välj dator väljer du Lokal dator och klickar sedan på Slutför.
  7. På skärmen Lägg till och ta bort Snap-in klickar du på OK.
  8. I konsol1-fönstret klickar du på + för att expandera mappen.
  9. Högerklicka på Mellanliggande certifikatutfärdare, för musen över Alla aktiviteter och klicka sedan på Importera.
  10. I fönstret Guide för certifikatimport klickar du på Nästa.
  11. Klicka på Bläddra för att hitta filen för det mellanliggande certifikatet.
  12. I fönstret Öppna ändrar du filändelsefiltret till PKCS #7-certifikat (*.spc;*.p7b), väljer filen *_iis_intermediates.p7b och klickar sedan på Öppna.

Installera inte ditt Leaf-certifikat i denna sektion. Om du gör det kommer ditt certifikat att tas bort från listan och du måste ominstallera det för att åtgärda felet.

13. I fönstret Guide för certifikatimport klickar du på Nästa.
  14. Välj Placera alla certifikat i följande butik och klicka på Bläddra.
  15. I fönstret Välj certifikatbutik, välj Mellanliggande certifikatutfärdare och klicka på OK.
  16. I fönstret Guide för certifikatimport klickar du på Nästa.
  17. Klicka på Slutför.
  18. Klicka på OK.
  19. Stäng ned Konsol 1-fönstret och klicka på Nej för att ta bort konsolinställningarna.

Så här installerar du ett SSL-certifikat i Microsoft IIS 8

1. Starta Serverhanteraren.
  2. Under Verktyg väljer du Internet Information Services (IIS)-hanteraren.
  3. Klicka på det servernamn som du vill generera certifikatsigneringsbegäran för under Anslutningar till vänster.
  4. Rulla längst ned på sidan i mitten och dubbelklicka på Servercertifikat.
  5. Under Åtgärder till höger klickar du på Slutför certifikatbegäran....
  6. Gör följande för att installera certifikatet och klicka sedan på OK:
    • Filnamn som innehåller certifikatutfärdarens svar – Klicka på ..., leta rätt på .crt-filen på datorn och klicka på Öppna.
    • Eget namn – Ange ett unikt namn för att identifiera SSL-certifikatet. För SSL-certifikat med jokertecken måste du se till att ditt "egna namn" matchar ditt nätverksnamn (t.ex. *.exempel.com).
    • Välj ett certifikatarkiv för det nya certifikatet – Markera Personligt.
  7. Välj namnet på servern som du installerade certifikatet under Anslutningar till vänster.
  8. Klicka på + för att expandera Webbplatser och välj sedan den webbplats du vill säkra med SSL-certifikatet. (Den här processen kallas för bindning.)
  9. Under Åtgärder till höger klickar du på Bindningar....
  10. Klicka på Lägg till....
  11. Gör följande för att konfigurera inställningarna och klicka sedan på OK:
    Fält Vad ska man göra...
    Typ Välj https.
    IP-adress Välj Ej tilldelade eller välj webbplatsens IP-adress.
    Port Typ 443.
    SSL-certifikat Välj SSL-certifikatet du nyss installerade.
  12. Under Åtgärder till höger klickar du på Starta om för att slutföra installationen.

Gå till din webbplats på https://www.coolexample.com (byt ut coolexample.com mot ditt domännamn) för att verifiera installationen. Om det uppstår problem kan du gå till

för att diagnostisera vad som är fel.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet.