GoDaddy e-postmarknadsföring Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Inkludera eller uteslut en lista i en e-postkampanj

Du har redan sett knapparna Inkludera och Uteslut när du skickar ett utskick från ditt konto. Läs vidare för att lära dig mer om hur du använder dem för att inkludera och utesluta listor från dina utskick.

Inkluderar listor i ett utskick

Knappen Inkludera är ganska enkel. Klicka på den här växlingsknappen för att inkludera just den listan. Ditt utskick kommer att skickas till alla i valfri lista.

Oroa dig inte! GoDaddy Email Marketing skickar bara ett enda e-postmeddelande till alla dessa personer. Det skickar inte dubbla e-postmeddelanden i en viss utskick, även om du har överlappningar mellan de listor som du har lagt till.

Det är viktigt att komma ihåg att GoDaddy Email Marketing INTE skickar e-postmeddelandet till någon som INTE står på en lista som du har lagt till. Det skickas bara till de personer du medvetet INKLUDERAR i din utskick.

Utesluter listor i ett utskick

knappen Uteslut nu. Om du växlar mellan knappen Uteslut i någon av listorna kommer GoDaddy Email Marketing att se till att INTE skicka något till någon som står på en lista med uteslutna poster. Även om de också är med på en inkluderad lista. Du bör endast använda knappen Uteslut om du har överlappningar mellan flera listor och vill se till att du INTE skickar till någon i en utesluten lista.

Några exempel på inkludering och uteslutning

Anta att du har två listor med prenumeranter: ”Nya prenumeranter” och ”Köpta”. Och du vill bara skicka ett e-postmeddelande till alla dina nya prenumeranter och berätta för dem om en cool ny fördel. När du skickar utskicket klickar du på Inkludera i listan ”Nya prenumeranter”. Det var allt. Det e-postmeddelandet skickas till hela listan "Nya prenumeranter" och ingen annan:

genom att välja

Låt oss nu säga att du vill skicka ett uppföljningsmeddelande till samma lista, men du vill se till att du INTE skickar det till någon som redan har köpt något redan. När du skickar e-postmeddelandet ska du se till att inkludera ”Nya prenumeranter”, men klicka på Uteslut för listan ”Köpt”. Ditt e-postmeddelande kommer att skickas till alla på "Nya prenumeranter", men inte till någon som också har "Köpte":

välja en lista att utesluta från ett utskick

Du kan alltid dubbelkolla dina val till höger på sidan. Under miniatyrbilden av kampanjen du skickar kommer dina listval också att förhandsgranska:

förhandsgranskning av listval

Och du kan alltid granska alla dessa inställningar i sista stund, precis innan du skickar ut sändningen. Här gör GoDaddy Email Marketing till och med matematiken åt dig och berättar det totala antalet mottagare för utskicket. Detta görs genom att subtrahera alla personer från de listor du har uteslutit, vilka finns med i alla listor som du har inkluderat.

exkluderad förhandsgranskning av listutskick

Min utskick skickad till 0; Varför ?!

Det är helt möjligt att du utesluter för många listor. Det betyder att om du har uteslutit listor som alla överlappar dina inkluderade listor finns det ingen som GoDaddy Email Marketing kan skicka utskicket till. Det är väldigt viktigt att du endast använder knappen Uteslut när du vet att det finns en överlappning och att de överlappande personerna INTE får utskicket.