IMAP: Konfigurera e-post

Med Internet Message Access Protocol (IMAP) kan du komma åt e-post som är lagrad på en e-postserver från flera olika enheter. För att kunna använda e-post via IMAP måste du ha en e-postplan som stöder IMAP. Om du har IMAP-aktiverad Workspace Email kan du sätta upp den i stort sett i vilken e-postklient som helst på valfri dator eller enhet.

Dessa är generiska instruktioner, vilka kan variera beroende på vilken klient du använder. Specifika klientanvisningar finns i Mer information.

1. Du måste känna till din IMAP-serveradress och tillgängliga portar. Du hittar dem genom att gå till e-postkonfigurationscentret.

Läs mer om e-postkonfigurationscentret..

2. Öppna önskad e-postklient och skapa ett nytt konto.
  3. Leta upp området IMAP-inställningar.
  4. Skriv in följande:
    Fält Ange
    Användarnamn Din fullständiga e-postadress
    Lösenord Lösenordet för ditt e-postkonto
    Inkommande e-postserver Informationen som visas i e-postkonfigurationscentret
    Utgående mailserver Informationen som visas i e-postkonfigurationscentret
    Inkommande port Ett av alternativen som visas i e-postkonfigurationscentret, med eller utan SSL
    Utgående port Ett av alternativen som visas i e-postkonfigurationscentret, med eller utan SSL
  5. Din e-postklient kan kräva lösenordsautentisering för din utgående mailserver. I så fall måste du ha inloggningsuppgifterna för servern och ange din fullständiga e-postadress och lösenord i området Utgående mailserver.

Namnen på mapparna för våra servrar kan vara annorlunda än de som används av klienten du sätter upp. Du kan behöva tilldela dina mappar för att få dem att synkronieras på rätt sätt. Vi rekommenderar att du söker på internet efter anvisningar om hur du tilldelar dina mappar på rätt sätt för din specifika klient.

Nästa steg

Mer information

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet.