Hur använder jag mod_rewrite?

Mod_rewrite är en Apache-webbservermodul installerad på alla våra Linux-servrar som standard. den behöver inte installeras eller aktiveras. Våra Linux-värdtjänstkonton har stöd för de flesta mod_rewrite-funktioner.

Eftersom aktiveringen av mod_rewrite hanteras på global nivå behöver du inte aktivera det i din httpd.conf- fil. Du behöver bara lägga till önskad kod i brödtexten i din .htaccess- fil.

Vår miljö använder leverantörskoden från Apache för mod_rewrite. Nuvarande Apache HTTPD-dokumentation är korrekt med avseende på hur man använder .htaccess- filer.

För mer information om mod_rewrite, se Apache-modulen mod_rewrite-dokumentation .

OBS! .Htaccess- filen som innehåller omskrivningsreglerna måste finnas i samma katalog som målfilerna.